Witam.
Przymierzam się do zakupu kompresora. Z racji, że będzie to pierwszy raz, kiedy potrzebować będę wy/we send/return w mikserze zainteresowałem się tą sekcją. Moje spostrzeżenia: mikser Behringer Eurorack MX 2004A, 8 kanałów mono i 4 stereo, 2 aux send mono i 2 aux return stereo. Wygląda na to, że jeśli chciałbym nagrać sygnał stereo (np. wpięta pod jeden kanał gitara z cross/pingpong delayem) i następnie wysłać go do kompresora przez to aux send mono, to wszystko mi się zmiksuje na jeden kanał i stereofinię szlak trafi. Po co ktoś w mikserze z kanałami stereo daje send monofoniczny, skoro return jest stereo? (tutaj podejrzewam, że jest to uwzględnienie efektów, które dodają stereofinie do sygnału mono, ale problem dalej nierozwikłany)
Może jest na to jakiś sposób tylko ja go nie znam? Podłączenie pod wyjście main mix (L pod kanał 1 i R pod 2) a potem do stacji roboczej wydaje mi się nie do końca odpowiednie, ale może tak też się da? (będę nagrywał z tym kompresorem zawsze tylko jeden kanał mono lub stereo jednocześnie, także o selekcji wysyłki poszczególnych kanałów do kompresora nie ma raczej mowy).
z góry dzięki!