napisałem
roland albo presonus
napisałem
roland albo presonus
...
A odnośnie karty muzycznej ktoś sie wypowie?...
Jeśli myślisz o Lynx to bardzo dobrze, bez powodu nie ma sensu rezygnować z takich w pełni profesjonalnych zawodowych kart na rynku na rzecz jakiś tam za 800 zł zewnętrznych.
Lynx a potem RME to jedne z najlepszych przetworników na rynku a Lynx Aurora jako konwerter jest porównywalny z konwerterem Mytek.
I tak na prawdę mając karte Lynx Studio Two Model B można porównywac ją do FireFace od RME czy nawet Ensemble Apogge w sensie dźwięku przetworników analog-cyfra a to przecież tez istotne gdy sie nagrywa.
Owszem ona nic nie oferuje ponda to co takie karty za 800 zł pod usb ale jakościowo nie ma sobie równych a już na pewno nie do 1500 pln.
Tylko pytanie czy wykorzystasz te możliwości.
Może po prostu zakup RME Babyface a reszte odsłuch i reszta sprzętu?
Jeśli jesteś wstanie dołożyć aby inny sprzęt był też na poziomie - odluch coś od Adama albo Genelec chociażby nawet coś mniejszego to jak najbardziej zostań przy karcie Lynx.
Warto poczytać testy kart (co prawda z 2004 czyli stare jak świat) ale jest poruszona kwestia kart Lynx L-22 oraz RME 9632 i wiele innych w róznych zakresach cenowych
http://www.e-muzyk.pl/multi-testy-muzyczne-mainmenu-38/37-multitesty-karty-dzwiekowe/53-multitest-kart-dfwiwych-test-odssuchowy-
Warto jeszcze dodać, że często sama akustyka jest też istotna, o ile przy dłubaniu gdzieś tam w domowym zaciszu różnie to bywa to przy nagraniach to jest nr jeden aby cokolwiek osiągnąć...
Nie warto brać super karty a oszczędzać na odsłuchach - nie tędy droga
Tak, tylko autor będzie również rejestrował, nagrywał, nie będzie to tylko praca ITB - typu elektroniczna muzyka - wtyczki, sample i praca nad miksem, mastering.
Aby coś nagrać no w moim mniemaniu sprzęt od tej drugiej strony tez musi być na poziomie, ale każdy robi jak uważa.
Co nie oznacza że ja neguje kwestie dobrego odsłuchu.
Tylko dla mnie taka karta jak Lynx plus para monitorów Genelec, Adam dała by niezłe rezultaty.
Jeśl myśli się o budżetowym setupie to karta tańsza, monitory tańsze i wszystko tańsze no albo kompromisy ale wg mnie karta/interfejs też pełni dość ważną role.
Znowu się zapędzasz nie zwracając uwagi na koszta które są nie do spełnienia patrząc na pierwszy post - powiedz po co?żeby namącić czy zniechęcić?
Karta pokroju presonus vsl do tego behringer 2031 i akg perception
Będzie jak znalazł i nie zabije kosztami - jakość też będzie przyzwoita szczególnie na słabsze pomieszczenie
ps.te trzy elementy plus akustyka zadecydują o jakości
Katox i co z tego ze nie oszczędzi na mikrofonie?Pomieszczenie znasz?w kiepskim pomieszczeniu i najlepszy mikrofon polegnie?Podobnie jak porzadny odsłuch w niczym nie pomoże?Karta również nie pokaże swoich możliwości....
lepiej dobrać dobry sprzęt średniej klasy szczególnie na początek