Listwa z gniazdem sterującym

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
adn_01
Listwa z gniazdem sterującym

Post autor: adn_01 » niedziela 13 sty 2013, 00:40

znalazłem gdzieś info o listwach zasilających, gdzie jedno z gniazd steruje innymi - kiedy jego obciążenie spada poniżej pewnego progu, wyłączane są pozostałe. od razu przyszło mi do głowy wykorzystanie tego w studio, chyba z lenistwa...

wiecie może czego szukać, co wrzucić w wyszukiwarkę? na allegro znalazłem ze trzy modele (hasło gniazdo sterujące), ale brzydkie, wielkie i jakieś takie... czy coś takiego występuje w ogóle w lepszej wersji? nadaje się toto do naszych - bądź co bądź - kosztownych zabawek? (monitory, procesory, syntezatory) miał ktoś z was z tym do czynienia?

czy dałoby się toto wysterować tak, żeby wyłączenie pozostałych gniazd następowało np. nie po wyłączeniu komputera ale po jego uśpieniu, kiedy pobór prądu jest minimalny?

Zbynia

Re: Listwa z gniazdem sterującym

Post autor: Zbynia » niedziela 13 sty 2013, 11:39

Listwa sterująca z gniazdem master

Regulacji żadnych to nie posiada i wbrew pozorom nie spisuje się na medal chociaż w niektórych zastosowaniach może być ok

ODPOWIEDZ