8 kanałowy cichy preamp

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Leff
8 kanałowy cichy preamp

Post autor: Leff » sobota 22 gru 2012, 10:59

Witajcie.

Nagrywam na Yamaha AW 1600. Bardzo fajne urządzenie, którego słabszym punktem są nieco szumiące preampy - wychodzi to niestety przy cichszych źródłach dźwięku, gdy preamp trzeba mocniej wysterować.

Zastanawiam się nad dokupieniem zewnętrznego 8 kanałowego preampu, ale będzie to miało sens tylko wtedy, gdy będzie on naprawdę cichy.

Nagrywam akustycznie, głównie gitara, wokal, bębny conga i djembe, flety, grzechotki i różne inne przeszkadzajki.

Co możecie polecić?

Pytanie kieruję do kolegów z doświadczeniem :)

Leff - Szczecin

Leff

Re: 8 kanałowy cichy preamp

Post autor: Leff » niedziela 23 gru 2012, 12:39

To może zapytam inaczej - jaki 8 kanałowy preamp można polecić do nagrywania delikatnych, akustycznych rzeczy?

Macie coś sprawdzonego w boju i za rozsądne pieniądze? Presonus, Focusrite, RME?

Leff - Szczecin

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » niedziela 23 gru 2012, 13:11

niestety nie znam, ale powiem co w temacie kojarze

posiadając digimaxa 96 od presonusa - bardzo dobry preamp 8kanałowy a potem będąc w posiadaniu spl goldmike2 czy everest ecs 410 to wysublimowane dzwieki nagrywam przez te ostatnie zwłasza ze np akustyczna gitarka w ujęciu stereo przez goldmike2 (sprytnie rozwiązana hybryda) brzmi przepieknie, praktycznie nic nie szumi oh ah...

ale do rzeczy

czy faktycznie potrzebujesz 8kanałowego czy moze tak jak ja - do perki załączam presonusa a do wymagających dzwieków uzywam preampu stereo bądź everesta jako najwyzszej klasy tor do wokali czy innych mono dzwieków

troche pogmatwałem , przepraszam

pozdr:)

Leff

Post autor: Leff » niedziela 23 gru 2012, 15:06

czy faktycznie potrzebujesz 8kanałowego czy moze tak jak ja - do perki załączam presonusa a do wymagających dzwieków uzywam preampu stereo bądź everesta jako najwyzszej klasy tor do wokali czy innych mono dzwieków

troche pogmatwałem , przepraszam

pozdr:)...

Też o tym myślałem i chyba ostatecznie skłonię się ku takiemu rozwiązaniu właśnie. Co ciekawe, też Gold Mike zwrócił moją uwagę ;)

Leff - Szczecin

ODPOWIEDZ