MAC PRO - czy potrzebuję dodatkowy interfejs audio?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
adn_01
Re: MAC PRO - czy potrzebuję dodatkowy interfejs audio?

Post autor: adn_01 » niedziela 16 gru 2012, 21:21

...
Dzięki macandroll za linka, wg niego upatrzony przeze mnie MP przy maksymalnym obciążeniu procesora pobiera 318wat, czyli nie ma aż takiej tragedii :) myślałem, że to wartości dochodzące nawet do kilowata, skoro tak straszyliście ;)

Dzięki za podpowiedzi, chyba jednak się zdecyduję. Myślę, że do pracy z audio nie będę miał potrzeby rozbudowy przez długi czas - mam przynajmniej nadzieję :)...

ja nie pamiętam ile tamten brał ale w moim obecnym (5.1) to faktycznie bywa że do kilowata dochodzi... sporadycznie i przy naprawdę dużym obciążeniu, ale jednak. to sam komputer, a gdzie reszta klamotów? nie mierzę tego w sposób ciągły, ale kiedyś sprawdzałem takim cudacznym urządzeniem, które z jednej strony ma gniazdko a z drugiej wyświetlacz na którym lecą złotóweczki ;)

diabelskie urządzenie, oddałem koledze ze zniesmaczoną miną i chyba... odradzam :D

Awatar użytkownika
macandroll

Re: MAC PRO - czy potrzebuję dodatkowy interfejs audio?

Post autor: macandroll » poniedziałek 17 gru 2012, 00:12

...
Zdarzają się czasem bigbandowe sprawy, czy chóry gospel, także nierzadko ilość śladów przekracza 40, a nie raz 60... Ale skoro mój stary MBP z trudem to ogarnia, to dla MP nie powinno to stanowić żadnego problemu :)...

Jeśli mówimy o audio to nawet mój stary MBP daje radę. To przecież głównie kwestia szybkiego dysku.

No chyba, że masz tracki napakowane wtyczkami, ale w takiej muzyce to raczej chce się przenieśc prawdziwe brzmienie niż wykreowac sztuczne. 

Co innego w szeroko pojętej elektronice gdzie na każdy użyty dźwięk przypada 10 wtyczek i syntezatorów. Tam procek się poci ile się da. 

Muzyk, gitarzysta

ODPOWIEDZ