Witam wszystkich!
Mam dość dziwny problem, mianowicie zmieniłem ostatnio interfejs z ESI Juli@ na RME Hdsp 9632 i ku mojemu zaskoczeniu, po podłączeniu monitorów (KRK RP 8 G2) z głośników wydobywa się nieprzyjemny dźwięk - buczenie, syczenie, takie skrzenie, słychać wszystko z komputera, każde przewijanie strony internetowej czy uruchamianie aplikacji potęguje ten dźwięk. Praca w DAW jest niemal niemożliwa, ponieważ po załadowaniu projektu w programie Cubase dodatkowo słychać nieprzerwanie piski, które znikają gdy wyłączy się całkowicie program.
Zastanawiam się w czym ktwi problem? Jest to podobny objaw co przy zintegrowanych kartach ale bardzo silny nieprzyjemny dźwięk/dźwięki o ile tak to można nazwac.
Wcześniej nie było tego problemu była zupełna cisza, do tego stopnia iż często zastanawiałem się czy monitory w ogole są włączone.
Czy połączenie niesymetryczne typu RCA-Jack może powodowac takie "zakłócenia"?
A może to jakiś defekt nowej karty muzycznej - RME? Zdziwiony jestem bardzo, żeby przy karcie za raptem niecałe 600 zł był lepszy sygnał niż przy takim sprzęcie jak to RME.
Sprawa bardzo pilna, z uwagi na sytuacje w której no nie da rady sprawnie pracować nad materiałem.
Dziękuje za wszystkie cenne wskazówki!