Witam. Mam problem z kartą Scarlett 2i2: po podłączeniu klawisza ( 2x jack mono- jack mono )
sygnał na monitorach jest monofoniczny. Bardzo proszę o jakąś wskazówkę.
Witam. Mam problem z kartą Scarlett 2i2: po podłączeniu klawisza ( 2x jack mono- jack mono )
sygnał na monitorach jest monofoniczny. Bardzo proszę o jakąś wskazówkę.
...
sygnał na monitorach jest monofoniczny. Bardzo proszę o jakąś wskazówkę....
Scarlett 2i2 tak po prostu ma - direct monitoring jest mono. Nagrywa się stereo oczywiście, ale odsłuch direkt jest mono - trudno.
...
...
sygnał na monitorach jest monofoniczny. Bardzo proszę o jakąś wskazówkę....
Scarlett 2i2 tak po prostu ma - direct monitoring jest mono. Nagrywa się stereo oczywiście, ale odsłuch direkt jest mono - trudno.
... nie da się zrobić jakiegoś myku w kablach ?
... nie da się zrobić jakiegoś myku w kablach ?
O ile pamiętam direct w daw jest stereo tylko trzeba latencję ustawić małą co z kolei troszkę może się odić na wydajności
......Scarlett 2i2 tak po prostu ma - direct monitoring jest mono. Nagrywa się stereo oczywiście, ale odsłuch direkt jest mono - trudno. ... nie da się zrobić jakiegoś myku w kablach ? O ile pamiętam direct w daw jest stereo tylko trzeba latencję ustawić małą co z kolei troszkę może się odić na wydajności
...
Powracam do tematu, bo też chcę kupić scarlett 2i2 i też do klawisza. Czy pojawiło się jakieś rozwiązanie, żeby dźwięk z klawisza był słyszany (nie tylko nagrywany) w stereo ?
Dotyczy to z pewnością rónież odsłuchu na słuchawkach ?
...
......Scarlett 2i2 tak po prostu ma - direct monitoring jest mono. Nagrywa się stereo oczywiście, ale odsłuch direkt jest mono - trudno. ... nie da się zrobić jakiegoś myku w kablach ? O ile pamiętam direct w daw jest stereo tylko trzeba latencję ustawić małą co z kolei troszkę może się odić na wydajności
...
Powracam do tematu, bo też chcę kupić scarlett 2i2 i też do klawisza. Czy pojawiło się jakieś rozwiązanie, żeby dźwięk z klawisza był słyszany (nie tylko nagrywany) w stereo ?
Dotyczy to z pewnością rónież odsłuchu na słuchawkach ?...
Nic się nie może zmienić, to jest kwestia sprzętopwa a nie programowa.
...
...
...
Dotyczy to z pewnością rónież odsłuchu na słuchawkach ?...
Nic się nie może zmienić, to jest kwestia sprzętopwa a nie programowa.
...
Mam w takim razie jeszcze jedno pytanie odnośnie tej karty i stereo klawisza. Czy jeśli nie nagrywam i nie jestem przełączony na direct monitor, a instrument mam podłączony do wejść line 1 i 2, to sygnał wyjściowy też jest mono, czy wtedy słyszę normalnie stereo ?
Mam w takim razie jeszcze jedno pytanie odnośnie tej karty i stereo klawisza. Czy jeśli nie nagrywam i nie jestem przełączony na direct monitor, a instrument mam podłączony do wejść line 1 i 2, to sygnał wyjściowy też jest mono, czy wtedy słyszę normalnie stereo ?...
Nagrywasz czy nie, słuchasz "przez bufor" interfejsu, czyli słyszysz stereo, za to z opóźnieniem
...
Mam w takim razie jeszcze jedno pytanie odnośnie tej karty i stereo klawisza. Czy jeśli nie nagrywam i nie jestem przełączony na direct monitor, a instrument mam podłączony do wejść line 1 i 2, to sygnał wyjściowy też jest mono, czy wtedy słyszę normalnie stereo ?...
Nagrywasz czy nie, słuchasz "przez bufor" interfejsu, czyli słyszysz stereo, za to z opóźnieniem
...
Dzięki. Czyli najlepiej dołożyć 200zł i kupić focusrite scarlett 2i4 lub taniej o ok. 150zł używane np. emu 0404 USB?