Delorian musiałbyś podejrzeć ale jest tam opcja zmiany prędkości na podstawie częstotliwości
Program do zmiany częstotliwości próbkowania na niestandardową
Re: Program do zmiany częstotliwości próbkowania na niestandardową
Samplitude ma resampling na każdym poziomie. Najprosciej wejść w object (dwuklik na regionie importowanego sampla) i ustawić wartość przestrojenia co do jednej próbki. Wszystko realtime, możesz zatem obserwować na bierząco jak się synchronizuja ślady (wizualnie). Resampling jest dokonywany z bardzo wysoka jakością.
Ja mogę polecić również darmowego GoldWave, funkcja TimeShift + FFT w niedużym zakresie procentowym załatwia sprawę. Swoją drogą - można to zrobić również pod Abletonem, gdyż ma bardzo fajną siatkę która zrównuje do BPM utworu - wystarczy obliczyć jako tako tempo, wrzucić sampel i okroi nam on go do odpowiedniej długości - następnie robimy render to file i voila
...Ja mogę polecić również darmowego GoldWave, funkcja TimeShift + FFT w niedużym zakresie procentowym załatwia sprawę. Swoją drogą - można to zrobić również pod Abletonem, gdyż ma bardzo fajną siatkę która zrównuje do BPM utworu - wystarczy obliczyć jako tako tempo, wrzucić sampel i okroi nam on go do odpowiedniej długości - następnie robimy render to file i voila
...
Właśnie! Wystarczy podać tempo projektu, ustawić Timestretch tool dla działania myszy, rozciągnąć do siatki trybie snap i przypilnowac żeby rozciagniecie było trybie resamplingu HQ.

Właśnie! Wystarczy podać tempo projektu, ustawić Timestretch tool dla działania myszy, rozciągnąć do siatki trybie snap i przypilnowac żeby rozciagniecie było trybie resamplingu HQ.
Panowie - wielkie dzięki za odpowiedzi i za pomoc, w między czasie poradziłem sobie w Logicu - ustawiłem w Time and pitch machine mode classic (tempo podąża za wysokością), obniżyłem o 146 centów i się zgodziło mniej więcej, bez słyszalnej utraty jakości :)