Samplitude Pro X - problem z mp3

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
wotan
Samplitude Pro X - problem z mp3

Post autor: wotan » poniedziałek 08 paź 2012, 22:56

Witam.
W związku z tym, że w Samplitude Prox X tworzę audycje radiowe, wrzucam do niego pliki mp3. Jednak czasem pojawia się problem. Program nie wczytuje pliku mp3 racząc mnie komunikatem w stylu: Podany plik nie istnieje. Dziwne, że nie istnieje skoro go widzę... Czy jest ktoś w stanie mi to wyjaśnić/pomóc? 

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Re: Samplitude Pro X - problem z mp3

Post autor: matiz » poniedziałek 08 paź 2012, 23:48

...
Witam.
W związku z tym, że w Samplitude Prox X tworzę audycje radiowe, wrzucam do niego pliki mp3. Jednak czasem pojawia się problem. Program nie wczytuje pliku mp3 racząc mnie komunikatem w stylu: Podany plik nie istnieje. Dziwne, że nie istnieje skoro go widzę... Czy jest ktoś w stanie mi to wyjaśnić/pomóc? 

Pozdrawiam
 ...

W Pro-Toolsie to zwykle jest za długa nazwa albo polskie znaki w nazwie, zależnie od wersji językowej systemu.

[addsig]

Awatar użytkownika
wotan

Post autor: wotan » wtorek 09 paź 2012, 01:34

Nazwa jest jednowyrazowa i po angielsku. Zdobyłem mp3 powiedzmy z innego źródła i weszło. Ale to nie pierwszy raz, gdy mnie to spotkało i chciałbym jakoś temu zaradzić...

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » wtorek 09 paź 2012, 11:09

...Nazwa jest jednowyrazowa i po angielsku. Zdobyłem mp3 powiedzmy z innego źródła i weszło. Ale to nie pierwszy raz, gdy mnie to spotkało i chciałbym jakoś temu zaradzić......

Dziwne. Spróbuj skopiować ten plik i wczytać kopię. Czy inny program ładuje ten plik? Czy jesteś pewny że ten plik nie jest aktualnie używany przez inną aplikację? Czy jesteś pewien że format tego pliku mp3 jest standardowy?
Jest też dość prawdopodobne że plik jest uszkodzony.

Samplitude zawsze kiedy plik jest niestandardowo kodowany oferuje konwersję do wav podczas ładowania. Ale wynika to z tego że niestandardowo kodowany plik nie może być dekodowany w czasie rzeczywistym w sesji.

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 09 paź 2012, 21:13

Norma z syfiastym mp3 kodowanym jakimś dziadostwem..sprawdź czy taki plik jest w stanie przekodować do WAV na przykład XRecode

Awatar użytkownika
wotan

Post autor: wotan » piątek 12 paź 2012, 19:57

Plik jest wczytywany przez inne programy i chodzi elegancko. Przekonwertowałem go na inny format (ogg, wave), żeby sprawdzić czy wskoczy i nie dał rady.

ODPOWIEDZ