Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
-
wotan
Samplitude Pro X - problem z mp3
autor: wotan » poniedziałek 08 paź 2012, 22:56
Witam.
W związku z tym, że w Samplitude Prox X tworzę audycje radiowe, wrzucam do niego pliki mp3. Jednak czasem pojawia się problem. Program nie wczytuje pliku mp3 racząc mnie komunikatem w stylu: Podany plik nie istnieje. Dziwne, że nie istnieje skoro go widzę... Czy jest ktoś w stanie mi to wyjaśnić/pomóc?
Pozdrawiam
-
matiz
-
Kontakt:
autor: matiz » poniedziałek 08 paź 2012, 23:48
...
Witam.
W związku z tym, że w Samplitude Prox X tworzę audycje radiowe, wrzucam do niego pliki mp3. Jednak czasem pojawia się problem. Program nie wczytuje pliku mp3 racząc mnie komunikatem w stylu: Podany plik nie istnieje. Dziwne, że nie istnieje skoro go widzę... Czy jest ktoś w stanie mi to wyjaśnić/pomóc?
Pozdrawiam
...
W Pro-Toolsie to zwykle jest za długa nazwa albo polskie znaki w nazwie, zależnie od wersji językowej systemu.
[addsig]
-
wotan
Nazwa jest jednowyrazowa i po angielsku. Zdobyłem mp3 powiedzmy z innego źródła i weszło. Ale to nie pierwszy raz, gdy mnie to spotkało i chciałbym jakoś temu zaradzić...
-
DJOZD
...Nazwa jest jednowyrazowa i po angielsku. Zdobyłem mp3 powiedzmy z innego źródła i weszło. Ale to nie pierwszy raz, gdy mnie to spotkało i chciałbym jakoś temu zaradzić......
Dziwne. Spróbuj skopiować ten plik i wczytać kopię. Czy inny program ładuje ten plik? Czy jesteś pewny że ten plik nie jest aktualnie używany przez inną aplikację? Czy jesteś pewien że format tego pliku mp3 jest standardowy?
Jest też dość prawdopodobne że plik jest uszkodzony.
Samplitude zawsze kiedy plik jest niestandardowo kodowany oferuje konwersję do wav podczas ładowania. Ale wynika to z tego że niestandardowo kodowany plik nie może być dekodowany w czasie rzeczywistym w sesji.
-
Zbynia - Posty:7665
autor: Zbynia » wtorek 09 paź 2012, 21:13
Norma z syfiastym mp3 kodowanym jakimś dziadostwem..sprawdź czy taki plik jest w stanie przekodować do WAV na przykład XRecode
-
wotan
Plik jest wczytywany przez inne programy i chodzi elegancko. Przekonwertowałem go na inny format (ogg, wave), żeby sprawdzić czy wskoczy i nie dał rady.