LuSH-101 od grupy D16

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
DJOZD
Re: LuSH-101 od grupy D16

Post autor: DJOZD » piątek 28 wrz 2012, 15:58

............
Co do samego syntezatora to powiem tak: nie zaskakuje niczym , brzmienie z demek wydaje się ok ( w sumie fajna prezentacje zrobił tylko Aiyn Zahev) Reszta audio prezentacji mnie nie przekonuje, ale jest to syntezator wiec musiał bym tym samemu pokręcić tym żeby to ocenić.
...

Nie rozmawiamy o rewolucji w tej dziedzinie, to przecież emulacja + features'y. To poprostu fajny instrument, bardzo dobrej jakości, polskiej produkcji. Dlatego też położyłem troszkę większy nacisk w tym przypadku.

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » piątek 28 wrz 2012, 16:07

No właśnie też bym musiał sam na nim pokręcić trochę.

Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » piątek 28 wrz 2012, 16:07

Co do mocożerności to zdanie które wypowidziałem nie odnosi się strikte do jakośc (przynajmniej nie całkowicie)i. Mój błąd. Chodzi o organizację pracy wielowątkowej zapewne i kompatybilności z różnymi platformami. Ale nie chce sie tutaj wypowiadać szczegółowo w tym temacie

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » piątek 28 wrz 2012, 16:33

Nie zgodzę się z tym,dlatego ze choćby Sylenth1 czy Dune brzmią super a nie paraliżują kompa , wiec z twierdzeniem iż dobra jakość równa się procesozernoscia był bym ostrożny.

Co do samego syntezatora to powiem tak: nie zaskakuje niczym , brzmienie z demek wydaje się ok ( w sumie fajna prezentacje zrobił tylko Aiyn Zahev) Reszta audio prezentacji mnie nie przekonuje, ale jest to syntezator wiec musiał bym tym samemu pokręcić tym żeby to ocenić.
...

-------------------------------

wspomniane przez Ciebie to zabawki na miarę lat 80, 90
luSH przy nich to rasowy morderca który miażdży sprężystym dołem, brzmieniem filtrów...
mogę być tylko dumny z tego ze to właśnie Polacy zrobili ten krok naprzód na który tak długo czekałem w świecie vstinull

Awatar użytkownika
chantizstudio

Post autor: chantizstudio » piątek 28 wrz 2012, 16:35

...............

Nie rozmawiamy o rewolucji w tej dziedzinie, to przecież emulacja + features'y. To poprostu fajny instrument, bardzo dobrej jakości, polskiej produkcji. Dlatego też położyłem troszkę większy nacisk w tym przypadku. ...

No i bardzo dobrze, cieszy mnie iż polscy programiści wkraczają wreszcie na rynek komercyjnych syntezatorów vst, a nie tylko efekty w stylu korektory, kompresory itd. To jest olbrzymi plus. Ocenę syntezatora pozostawię gdy już go nabędę i sam nim pokręcę (a na pewno go kupie), jednak kilka słów krytyki skieruje w stronę audio prezentacji tego cudeńka.
Mianowicie prezentacje prócz tej jednej o której pisałem są naprawdę denne , zamiast skupić się na 3 max 4 fajnych prezentacjach zrobiono taki misz masz , nawalone tego jest za dużo i nie ma to to jakości. Nawet najlepszy synt tego typu by przebić się na rynku musi mieć dobrą reklamę w tym wypadku takim czymś są dema audio a te kaleczą być może rewelacyjny synt. Naprawdę życzę jak najlepiej chłopakom D16 , ale zrobić dobry synt to jedno a le tez trzeba potem umieć to pokazać w dzisiejszym zawalonym rynku .
Sorka za te ostre słowa ale wole być szczery.
''po to są gały w syntezatorach , zeby kręcić aż uzyska się to czego się szuka'' AdamZ

Awatar użytkownika
chantizstudio

Post autor: chantizstudio » piątek 28 wrz 2012, 16:36

...

Nie zgodzę się z tym,dlatego ze choćby Sylenth1 czy Dune brzmią super a nie paraliżują kompa , wiec z twierdzeniem iż dobra jakość równa się procesozernoscia był bym ostrożny.

...

-------------------------------

wspomniane przez Ciebie to zabawki na miarę lat 80, 90
luSH przy nich to rasowy morderca który miażdży sprężystym dołem, brzmieniem filtrów...
mogę być tylko dumny z tego ze to właśnie Polacy zrobili ten krok naprzód na który tak długo czekałem w świecie vstinull...

Oj oj myślę ze się trochę zagalopowałeś
''po to są gały w syntezatorach , zeby kręcić aż uzyska się to czego się szuka'' AdamZ

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » piątek 28 wrz 2012, 16:43

Nie ma co bić piany. Stylistyka demówek jest kwestią gustu. Każdy lubi co innego. Czy nie?

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » piątek 28 wrz 2012, 16:48

Mianowicie prezentacje prócz tej jednej o której pisałem są naprawdę denne ,

-------------
i kto tu sie zagalopował
czy to źle ze pokazano zarówno poj brzmionka jak i zróżnicowane stylistycznie kawałki? dla mnie za to- duzy plus:)
pozdr

Awatar użytkownika
chantizstudio

Post autor: chantizstudio » piątek 28 wrz 2012, 16:51

...Nie ma co bić piany. Stylistyka demówek jest kwestią gustu. Każdy lubi co innego. Czy nie? ...

Ja myślę ze to nie jest kwestia stylistyki a tego czy jest to dobre czy też nie. Innymi słowy jak ktoś ''kręci'' .

Awatar użytkownika
chantizstudio

Post autor: chantizstudio » piątek 28 wrz 2012, 16:59

...
Mianowicie prezentacje prócz tej jednej o której pisałem są naprawdę denne ,

-------------
i kto tu sie zagalopował
czy to źle ze pokazano zarówno poj brzmionka jak i zróżnicowane stylistycznie kawałki? dla mnie za to- duzy plus:)
pozdr...

No myślę ze zagalopowałeś się pisząc iz Lush zjada sylentha czy dune.
A czemu tak twierdze?
A no dlatego ze taka opinia wymaga solidnego przetestowania i skonfrontowania Lusha w stosunku do Sylentha czy Dune. najlepiej w ten sposób iż programując podobne brzmienia , lub bardzo szczegółowo konfrontując poszczególne bloki Bo brzmieniem z audio demek to on niestety nie ''wciąga'' w/w.
Dlatego uważam ze tą problematykę pozostawić na potem gdy produkt już będzie dostępny.
Być może wciąga w/w ale jest jednak za wcześnie by wywalać takie wnioski innymi słowy pożyjemy zobaczymy.

ODPOWIEDZ