FL Studio 10 - przeprowadzka na nowy komp

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
stereoman
FL Studio 10 - przeprowadzka na nowy komp

Post autor: stereoman » wtorek 25 wrz 2012, 20:01

Witajcie!

1) Mam kilkadziesiat utworow zrobionych w FL 10, ktore sa zapisane tylko do plikow .FLP (nie mam zipów do nich). Jak rozwijam dany projekt to zapisuje go co troche jako nowy plik .FLP, wiec kazdy utwor ma ok 30 plików .FLP

Chce przeniec te projekty do nowego kompa i móc dalej nad nimi pracowac. Jak to sensownie zrobic?

Otworzyc ostatnią wersję kazdego utworu i zapisac ją jako zipped loop package?

2) Te projekty mam na dysku C (partycja systemowa). Na nowym kompie chce trzymac projekty na dysku D. Spowoduje to jakis problem z otwieraniem sie tych starych utowrów na nowym PC?

3) chciałbym wiedziec czy dany sampel w projekcie pochodzi np z plyty z samplami czy z moich zbiorów przetworzonych przeze mnie sampli. Dlatego przydaloby sie znac sciezke do foldru z ktorego sampel był wziety – Macie jakis pomysl jak zachowac te sciezki do konkretnych folderow z samplami? (zebym na nowym PC sie połapał)

Pozdrawiam!

Zbynia

Re: FL Studio 10 - przeprowadzka na nowy komp

Post autor: Zbynia » środa 26 wrz 2012, 00:07

Właśnie w ten sposób dla pewności że wszystkie sample zostaną przeniesione

Musisz pamiętać też o użytych wtyczkach i instrumentach - też musza być przeniesione i to w tych samych wersjach

Jednak jeśli przeniesiesz wszystkie dane jakie masz związane z projektami to wystarczy później tylko ustawić foldery dostępowe w ustawieniach FL i nie powinno byc żadnych kłopotów z ładowaniem plików

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 26 wrz 2012, 00:09

ps.

co do 3 punktu to to co napisałem - ustawienia folderów w fl

postaw sobie na nowym kompie system na szybko przenieś frutka z programami i samplami posprawdzaj czy działa a potem zaoraj system i na spokojnie postaw elegancko na nowo - warto stracic dzień na test niz potem walczyć tydzień

Awatar użytkownika
stereoman

Post autor: stereoman » środa 26 wrz 2012, 01:09

co do 3 punktu, chodzi mi o to, że sampel zostal zaladowany do projektu np z folderu, ktorego nie miałem wpisanego w opcjach FL w liscie "browser extra search folders"
Został załadowany z jakiegos folderu na dysku C, a na nowym PC chce trzymac wszystkie sample na dysku D...

Jesli dobrze rozumiem, to na nowym PC FL bedzie szukac tego sampla na dysku C, tak?

ODPOWIEDZ