problemy z tempami w Logick Pro 8/Protools Le 8

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
gregor_k
problemy z tempami w Logick Pro 8/Protools Le 8

Post autor: gregor_k » piątek 21 wrz 2012, 03:51

Witam

mam problemy z tempami w Logick Pro 8, ustawiłem metronom na 115 nagrałem sesje garów, basu i gitar, w międzyczasie tępo z nieznanego mi powodu przestawiło się na szybsze około 125, jednak w ustawieniach nadal jest 115, utwór jest odtwarzany szybciej, przy czym gdy włączę metronom to pika sobie w 115, kompletnie nie mogę odnaleźć o co chodzi, co dziwne przenosząc sesje plik po pliku do Protoolsa le 8 pliki nagranej perkusji, basu i większości gitar, grają w tępie 115, jednak jedna nagrywana trzema mikrofonami zachowuje się osobliwie dwie ścieżki grają w tępię 115 natomiast trzecia po zaimportowaniu, jest jakby za krótka, i jest w tępie szybszym.

Proszę o jakąś wskazówkę gdzie popełniam błąd, być może to coś banalnego, jednak nie potrafię tego odnaleźć co to, z góry dzięki za wskazówki

pozdrawiam

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Re: problemy z tempami w Logick Pro 8/Protools Le 8

Post autor: matiz » piątek 21 wrz 2012, 07:26

Witam

mam problemy z tempami w Logick Pro 8, ustawiłem metronom na 115 nagrałem sesje garów, basu i gitar, w międzyczasie tępo z nieznanego mi powodu przestawiło się na szybsze około 125, jednak w ustawieniach nadal jest 115, utwór jest odtwarzany szybciej, przy czym gdy włączę metronom to pika sobie w 115, kompletnie nie mogę odnaleźć o co chodzi, co dziwne przenosząc sesje plik po pliku do Protoolsa le 8 pliki nagranej perkusji, basu i większości gitar, grają w tępie 115, jednak jedna nagrywana trzema mikrofonami zachowuje się osobliwie dwie ścieżki grają w tępię 115 natomiast trzecia po zaimportowaniu, jest jakby za krótka, i jest w tępie szybszym.

Proszę o jakąś wskazówkę gdzie popełniam błąd, być może to coś banalnego, jednak nie potrafię tego odnaleźć co to, z góry dzięki za wskazówki

pozdrawiam...

Problem częstotliwości próbkowania 44,1/48.

[addsig]

Awatar użytkownika
delorjan

Post autor: delorjan » piątek 21 wrz 2012, 09:51

Błagam, nie piszczie "tępo", bo się oczy palą...

Awatar użytkownika
gregor_k

Post autor: gregor_k » piątek 21 wrz 2012, 12:09

...
Błagam, nie piszczie "tępo", bo się oczy palą......

Przepraszam,prosze o wybaczenie

teraz ja się pale ze wstydu :)

Awatar użytkownika
gregor_k

Post autor: gregor_k » piątek 21 wrz 2012, 12:17

...

Witam

pozdrawiam...

Problem częstotliwości próbkowania 44,1/48.

...

Dzięki za odpowiedz, faktycznie podczas sesji miałem taki problem że wciąż mi się sesja przełączała na 48 i kompletnie tego nie mogłem zrozumieć.

Co mogę zrobić czy podczas zgrywania śladów przestawianie próbkowania śladów pomorze ? Czy może jest jakiś inny sposób ?

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ