Dobrze, że dodałeś "takie jest moje zdanie". Mam Samsona Servo 300 i naprawdę myślę, że to świetny wzmacniacz. Co do wiatraków, faktycznie są - nie głośne jeżeli ktoś konserwuje wzmacniacz. Jedynie problem może być w mocy. Monitory studyjne muszą czasem huknąć. Trzeba brać pod uwagę zapas mocy. Profesjonalne wykonanie, tranzystory i odpowiedni toroid zapewniają, że poroducent nie przesadza w kwestii mocy maksymalnej. Zminusów: szkoda, że nie ma XLR-ów na wejściu.
Pozdrawiam...
To znaczy no ja nie neguje kompletnie tego że Samson to sprzet dla amatora itd..ale jakos Alesis mnie bardziej przekonuje..ale i tak jakosc dzwieku bedzie podobna to sa typowe koncowki mocy do studia z klasy budżetowej do 1000 zl..Natomiast no chlodzenie w Samsonie mnie zdecydowanie odpycha, mam wrazenie ze ten dodatkowy szum moze byc troche klopotliwy...Ale i tak Samson to lepsze rozwiazanie niz jakis Sony hi-fi za 150 zl..
a taki NAD 2240PE?
Akurat firma NAD jest niezła ale nie ten model..40 Watt? To zdecydowanie za mało na takie paczki jak Alesis MK2. Tutaj potrzebny bedzie solidna końcówka mocy przynajmniej 150-200 Watt.
Moim zdaniem RA-500 bedzie ok..czy za mocno? Watpie..lepiej kupic mocniejszy niz słabszy..zawsze delikatnie rozkrecisz i ten sygnal juz bedzie mega mocny a przy slabej koncowce bedziesz chcial cos uslyszec i bedzie duze prawdopodobienstwo ze wejdzie przester bo słaba moc koncowki i można łatwo uszkodzic głośnik. Takie moje zdanie.Nie ma co przesadzac ale ten model NAD-a do takich paczek średnio sie nadaje.