Witam.
Jak w temacie, mam problem z wyjściami w Kontakcie. Chciałem przygotować sobie gotowy zestaw ośmiu niezależnych instrumentów/tracków w Kontakcie załadowanego w Abletonie Live 8 aby skrócić sobie za każdym razem pracę. Są tutoriale na youtubie ale u mnie się trochę to różni a chodzi dokładnie o wyjścia w Kontakcie. Po kliknięciu na Channel Configuration mam do wyboru następujące pozycje :
Kt. st 1[1] - plugin out #1
Kt. st 1[2] - plugin out #2
Kt. aux1[1] - plugin out #3
Kt. aux1[2] - plugin out #4
Kt. aux2[1] - plugin out #5
Kt. aux2[2] - plugin out #6
Kt. aux3[1] - plugin out #7
Kt. aux3[2] - plugin out #8
Kt. aux4[1] - plugin out #9
Kt. aux4[2] - plugin out #10
Kt. unassigned [1]
Kt. unassigned [2] ... itd aż do
Kt. unassigned (54]
W Abletonie po załadowaniu External Instruments i po wybraniu Kontakt jako "MIDI to" w sekcji "Audio from" widnieją pozycje :
Kt. aux 1
Kt. aux 2
Kt. aux 3
Kt. aux 4
Kt. unassigned 1 ... aż do
Kt. unassigned 11
Dlaczego nie mam wyjść st 1, st 2, st 3 itd, tak jak ma to miejsce w tutorialach? Mogę oczywiście na tych wyjściach ustawić sobie 8 ale od 6 w górę (unassigned) mogę ustawiać już tylko mono, bo aux-y mają po dwa kanały a unassigned po jednym. Ustawiając np. 8 niezależnych instrumentów/tracków w Live jestem zmuszony na 6 kanale ustawić unassigned 1 ale już na 7 unassigned 3 ponieważ gdybym ustawił unassigned 2 to sygnał byłby rozdzielony na 6 i 7. Zakładając, że w Kontakcie w 6 kanale miałbym ustawienia :
1. Kt. unassigned 1 - plugin out #11
2. Kt. unassigned 2 - plugin out #12
Gdzie można poustawiać te kanały? Czy to jest zależne od karty dźwiękowej??? Mam też w katalogu vsti coś takiego jak Kontakt 4 8 out i Kontakt 4 16 out. Tam też to wygląda inaczej. W Kontakt 4 8 out mam tylko Kt. st1 i cztery wyjścia Aux. W Kontakt 4 16 out mam osiem kanałów zwykłych.