Reaper - licencja
- Mefistofelez
I czym się różni Discounted License od Full License ? Ceną to na pewno, ale czy czymś jeszcze?
- Marc.The.Drummer
- Kontakt:
Re: Reaper - licencja
Najlepszym wyjściem z tej sytuacji będzie chyba poproszenie sprzedawcy w sklepie muzycznym o wystawienie rachunku na tą licencję.
Pokaz mi sklep gdzie sprzedaja reapera
Licencja full od malej rozni sie tym ze full jest typowa komercyja licencja czyli jezeli zarabiasz iles tam tys. $$$ w ciagu roku za pomoca reapera to wypadaloby ja kupic. zreszta wszystko pisze na stronie cockos.
- Mefistofelez
...
Najlepszym wyjściem z tej sytuacji będzie chyba poproszenie sprzedawcy w sklepie muzycznym o wystawienie rachunku na tą licencję.
Pokaz mi sklep gdzie sprzedaja reapera
Otóż właściciel sklepu może? czy nie może zakupić jej, i wystawić mi na nią rachunek?
Kwestia dogadania się chyba? Czy nie?
- Marc.The.Drummer
- Kontakt:
A czemu sam nie możesz? I czemu nie napiszesz do supportu reapera jakby to wygladalo z ewentualna faktura?
- Mefistofelez
...
A czemu sam nie możesz? I czemu nie napiszesz do supportu reapera jakby to wygladalo z ewentualna faktura?...
Sam nie mogę - bo jeśli nie dostanę polskiej faktury, to będę musiał biegać po biegłych tłumaczach.
(Wymóg urzędu pracy)
Nie wiem wogóle czy takową dostanę kupując licencję samemu.
Do supportu nie wiem czy się opłaca tak więc pisać, w dodatku z mą angielszczyzną nie jest zbyt dobrze.
Jedyne co mi przychodzi do głowy, to właśnie zakup w sklepie ów licencji. Czyli akcja tego typu:
Sklep kupuje licencję, ja ją odkupuję, dostaję na nią fakturę imienną po polsku.
Taki drobiazg tylko - czy sklep czy ktokolwiek może licencję na reapera odsprzedać? To trzeba sprawdzić.
[addsig]
- Mefistofelez
...
Taki drobiazg tylko - czy sklep czy ktokolwiek może licencję na reapera odsprzedać? To trzeba sprawdzić. ...
Fakt. Kurcze wkopałem się po uszy
pozdrowienia.
Możesz też rozważyć inny soft z dystrybutorem w Polsce: Presonus, Cakewalk.....
Wystawiają Ci polską fakturę VAT oraz certyfikat legalności oprogramowania. Ludzie bardzo kontaktowi, można zadzwonić i omówić całą sprawę.
TW
- Mefistofelez
Dziękuję za zainteresowanie.
No rozważę albo zakup licencji osobiście ze strony reapera, i zapytam w urzędzie pracy jakimi dokumentami musiał bym się okazać w takiej sytuacjii, albo tak jak kolega niżej napisał zakupię poprzez dreamsoft.com.pl
Jutro podzwonię i się wszystkiego dowiem.
Co do wybrania innego oprogramowania, to troszkę nie teges ... Reaper bardzo mi się spodobał.
Od szaty graficznej, po rozwiązania typu przeglądarka banków brzmień, w której można ciąć sample, loopować, itp. No i jest to jeden z pierwszych daw'ów w którego udało mi się bez problemu zsynchronizować z zewnętrznym sekwencerem, przypisać poszczególne kanały midi pod konkretne tracki, no i cena przemawia sama przez się. Obejrzałem równierz video wypuszczone przez EIS, gdzie na przykładzie Reapera zostało przedstawionych kilka trików ;)
Tak więc idąc za głosem serca i rozumu - Reaper.
Będę szukał, testował, sprawdzał inne DAW'y, ale na razie do pracy będę używał ów Reaper'ka.
Pozdrawiam!