Trochę bez sensu. W efekcie będziesz miał 7 mebli i na żadnym zestawie pełniej, komfortowej kontroli. NS10 może warto zostawić, ale resztę bym w cholerę sprzedał i kupił nawet droższą, jedną porządną parkę
No tak tylko jeśli sprzedam Behringery i zaczne szukać monitorow, konkretnych porzadnych to obawiam sie ze nawet A7x nie bedzie dobre by w pelni kontrolowac cale pasmo..albo sub albo cos bardziej jak A8x..ja mam mieszane uczucia czy czasami Truth B2031 nie graja nizej i cieplej niz w A7x, inna kwestia to liniowosc itd..ale behringery graja nisko to po pierwsze..
Poza tym mam ten subwoofer, zawsze gdzies ta kontrola bedzie tego niskiego pasma. Bo w takim razie po co producenci robia takie male monitory jak A3x czy A5x? Albo Yamaha Hs50 itd..Focal CMS50..ja kiedys czytalem ze do malego pomieszczenia 5-6 cali woofer starczy a kupowanie wielkich monitorow po 8-10 cali woofer to nonsens ale no teraz nie wiem jak to jest bo troche konflikt interesow.
Skoro niby 8 cali to standard. Ale jest dużo pracowni studyjnych małych gdzie maja zastosowanie KRK 6 calowe bez suba i ludzie produkuja muzyke..no nie wiem jak do tego podejsc.. Bo tak mysle czy to nie musi byc odsluch sredniego i dalekiego pola by dobrze slyszec ten konkretny, "prawdziwy" dol?
Albo subwoofer do monitorow bliskiego pola, tylko ja akurat nie lubie tego zestawienia..
A co do tego pasma to wydaje mi sie ze owszem można wszystko robic idealnie ale rzadko kiedy sluchac cokolwiek uslyszy wiec no nie wiem jak to jest, dla mnie to jest wszystko zagmatwane.
Bo wg mnie 50 Hz i poniżej to albo A8x (wg mnie a7x tez nie bedzie takie idealne) albo jakies Mackie duze czy Genelec albo Dynaudio albo sub lub tez zestawy dalekiego pola, duże głosniki ale to trzeba miec warunki na taki sprzet..
Moim zdaniem u mnie kupno A7x zamiast B2031 to tak srednio, moze gora i srednie beda lepsze ale wg mnie Behringer schodzi nisko i wydaje mi sie ze tak niezle to slychac..
Dlatego tak myslalem nad A5x aby tam slyszec dobrze srodek i gore a dol tak przy okazji tyle o ile..no ale jak sie nie oplaca..to moze w ogole cos innego niz Adam..