No ja właśnie juz probowalem ustawiac sub dużo ciszej niż satelitki, następnie nieco głośniej i w dalszym ciagu raz jest za cicho za chwile znow za glosno i dudni, dla mnie to jest podejrzane, ale cos musi byc na rzeczy bo nowy Samson kosztuje tak jak juz mowilismy ok 800 zl podczas gdy sub od JBL czy Adama pewnie ten najtanszy z 2 tys wiec przeszlo dwa razy tyle. No nie wiem. W kazdym razie pracuje mi sie z subem malo komfortowo. A moze to kwestia przyzwyczajenia, bo fakt nigdy do tej pory nie dzialalem na subie, wiec moze to z tym związane, no nie wiem.
Czyli z tego wynika ze nawet A7x tez w jakims sensie wymagaly by suba?
Ale jeszcze jedna kwestia - nie wiem czy można tutaj wstawiać jakies linki z zewnatrz, chodzi mi o serwis youtube.
Jakis użytkownik pokauje jak graja Genelec 6010a, wg producenta schodza tak do 75Hz max.
Bardzo male monitory, praktycznie zabawki w sensie rozmiarow.
Ale o co chodzi wlaczona jest muzyka z komputera i wyraźnie w opisie czlowiek podaje ze to gra bez zadnego suba i sluchajac na sluchawkach, potrafie uslyszec niezly bass, to w takim razie skoro takie malutkie glosniczki cos tam daja tego dolu to dlaczego A5x nagle nie mialo byc miec dolu? Owszem pewnie to nie jest dol o jakim by sie marzylo i przy produkcji potrzeba go ciut wiecej uslyszec ale obawiam sie ze bedzie lepszy niz przy tych 6010a.
Bo tam pewnie woofer ma moze max 8 cm.
Tak po prostu sie zastanawiam jak to jest, musze sie przejsc na prawde posluchac bo to wlasciwie juz jest bezsensu wymiana postow, z reszta kazdy lubi co innego i jednemu wystarczy taki dol a inny musi miec go znacznie wiecej. Poza tym apetyt rosnie w miare jedzenia, czlowiek sie przyzwyczaja i potem brakuje mu wiekszego dolu.