Witam
Rozważam zakup stage piano ROLAND RD 700 NX. Instrument ten ma piękne brzmienia (szczególnie acoustic piano i electric piano ale są inne organ, guitar, bass ...). Moje pytanie jest odnośnie obsługi MIDI przez ten instrument. Mając jakiś utwór MDI np. na 3 instrumenty: (piano strings, bass) chciałbym grać instrumentem piano a pozostałymi żeby grał ROLAND ale brzmieniami które ma w sobie ( taki podkład w utworze). W jaki sposób mozna to osiągnąć ?Czy da się to zrobić w Rolandzie czy tylko w komputerze (w jakimś sekwenserze czy programie DAW).Roland nie posiada chyba sekwensera i nie wiem czy obsługa midi w ten sposób jest możliwa (wiadomo to nie jest stacja robocza typu KORG KRONOS czy YAMAHA TYROS). Jest jeszcze opcja odtwarzania plików audio przez port USB. Ale pliki audio z podkładami trudniej gdzieś dostać niż pliki MIDI ( do tego dochodzi możliwość większej modyfikacji utworu w MIDI). Generalnie chodzi mi o to gdy ja będę grał brzmieniami piano w Rolandzie pozostałe instrumenty w utworze żeby miały przyzwoite brzmienia. Jak ktoś ma ten instrument albo wie coś na ten temat to proszę o pomoc i porady. Z góry dziękuję za pomoc.
Paweł