nie sądzę
...
Nie sądzisz że: ... (?) ;)
nie sądzę
...
Sub owszem ale tu polecam cos co ma regulowany zarówno filtr górno jak i dolnoprzepustowy - oddzielne regulacje a nie na jednej gałce
wciąz jestem pod wrażeniem emu ps12 a i spisuje sie wysmienicie
wbrew pozorom 2.1 to bardzo dobry pomysł majac nawet 8 calowe woofery w odsłuchach
...
Sub owszem ale tu polecam cos co ma regulowany zarówno filtr górno jak i dolnoprzepustowy - oddzielne regulacje a nie na jednej gałce
wciąz jestem pod wrażeniem emu ps12 a i spisuje sie wysmienicie
wbrew pozorom 2.1 to bardzo dobry pomysł majac nawet 8 calowe woofery w odsłuchach...
Fakt, słyszałem o ps12 kilka dość entuzjastycznych opinii. Pytanie tylko czy gdziekolwiek poza drugą ręką można go jeszcze dostać... Jakby ktoś kiedyś sprzedawał to z chęcią słówko zamienię ;p
Bez szans - sam go zakupiłem w soundimport na wyprzedaży za 950 zeta - cena bezkonkurencyjna ale to kilka lat temu
teraz pozostaje tobie szukać czegoś podobnego(o regulacji o której wspomniałem - pozwala na wycięcie zakresu pasma - u mnie na medal bo pojechałem w dół wzbudzające się 50-60Hz)
w innym wypadku dedykowany sprzęt bo będzie sprawdzony z danym zestawem odsłuchów już przez producenta(jednak mozliwość regulacji zawsze sie przyda)
zawsze można pobawić się dodatkowa zwrotnicą
Subwoofer to też kolejne problemy ... szczególnie jak wyląduje na podłodze, w najgoszym razie pod biurkiem.
A gdzie ma wylądować?na suficie?
Problemy to wyłacznie akustyka pomieszczenia - nalezy nauczyć sie z nimi radzić - jakoś sobie poradziłem a sub w dodatku stoi w kącie tuz obok regału
Tylko dlatego że mogę ustawić go tak by zniwelować wzbudzające się częstotliwości a wszystko to bez adaptacji
4 miesiące kombinowania z miejscem ustawieniem suba i ustawieniem zwrotnicy w nim
Do wszystkiego trzeba podejśc z głową
A gdyby postawić suba na biurku tuż obok jednego z monitorów... co o tym myślicie?? Już tak raz widziałem u znajomego w pokoju bez adaptacji, bo jak słusznie zauważono pod biurkiem to pomyłka. Pozdrawiam:)
...
Nie, bo też będzie się wzbudzał od sufitu.
W Twoim przypadku sądzę że bas masz zniekształcony (na skutek odbić od czego popadnie zanim dotrze do Twoich uszu - inaczej: znaczna ilość fal odbitych w stosunku do bezpośredniej, emitowanej z suba), aczkolwiek obecny, a jeśli regulowany z głową, to może nawet i nie podbity.
...
...
Nie, bo też będzie się wzbudzał od sufitu.
-jak już to odwrotnie
W Twoim przypadku sądzę że bas masz zniekształcony (na skutek odbić od czego popadnie zanim dotrze do Twoich uszu - inaczej: znaczna ilość fal odbitych w stosunku do bezpośredniej, emitowanej z suba), aczkolwiek obecny, a jeśli regulowany z głową, to może nawet i nie podbity.
...
wiele z tradycyjnego umeblowania jest po prostu dla fal basowych niewidzialne wiec nie ma tu mowy o odbiciach, nie ma przeciwskazan by sub postawic przy biurku lub jego pobliżu na podłodze
...
nie sądzę
...
...
przecież to oczywiste, neumann czy adam do kontroli dołu przeznaczył w swojej ofercie inne predukty niz te wymienione przez Ciebie