Odsłuchy bliskiego/średniego pola do 3200zł

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Kyle
Re: Odsłuchy bliskiego/średniego pola do 3200zł

Post autor: Kyle » środa 04 lip 2012, 15:39

nie sądzę
...

Nie sądzisz że: ... (?) ;)

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 04 lip 2012, 17:45

Sub owszem ale tu polecam cos co ma regulowany zarówno filtr górno jak i dolnoprzepustowy - oddzielne regulacje a nie na jednej gałce

wciąz jestem pod wrażeniem emu ps12 a i spisuje sie wysmienicie

wbrew pozorom 2.1 to bardzo dobry pomysł majac nawet 8 calowe woofery w odsłuchach

Jaszko

Post autor: Jaszko » środa 04 lip 2012, 18:21

...
Sub owszem ale tu polecam cos co ma regulowany zarówno filtr górno jak i dolnoprzepustowy - oddzielne regulacje a nie na jednej gałce

wciąz jestem pod wrażeniem emu ps12 a i spisuje sie wysmienicie

wbrew pozorom 2.1 to bardzo dobry pomysł majac nawet 8 calowe woofery w odsłuchach...

Fakt, słyszałem o ps12 kilka dość entuzjastycznych opinii. Pytanie tylko czy gdziekolwiek poza drugą ręką można go jeszcze dostać... Jakby ktoś kiedyś sprzedawał to z chęcią słówko zamienię ;p

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 04 lip 2012, 18:49

Bez szans - sam go zakupiłem w soundimport na wyprzedaży za 950 zeta - cena bezkonkurencyjna ale to kilka lat temu

teraz pozostaje tobie szukać czegoś podobnego(o regulacji o której wspomniałem - pozwala na wycięcie zakresu pasma - u mnie na medal bo pojechałem w dół wzbudzające się 50-60Hz)

w innym wypadku dedykowany sprzęt bo będzie sprawdzony z danym zestawem odsłuchów już przez producenta(jednak mozliwość regulacji zawsze sie przyda)

zawsze można pobawić się dodatkowa zwrotnicą

Kyle

Post autor: Kyle » środa 04 lip 2012, 21:28

Subwoofer to też kolejne problemy ... szczególnie jak wyląduje na podłodze, w najgoszym razie pod biurkiem.

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 04 lip 2012, 22:33

A gdzie ma wylądować?na suficie?

Problemy to wyłacznie akustyka pomieszczenia - nalezy nauczyć sie z nimi radzić - jakoś sobie poradziłem a sub w dodatku stoi w kącie tuz obok regału

Tylko dlatego że mogę ustawić go tak by zniwelować wzbudzające się częstotliwości a wszystko to bez adaptacji

4 miesiące kombinowania z miejscem ustawieniem suba i ustawieniem zwrotnicy w nim

Do wszystkiego trzeba podejśc z głową

Awatar użytkownika
Jimek

Post autor: Jimek » czwartek 05 lip 2012, 07:38

A gdyby postawić suba na biurku tuż obok jednego z monitorów... co o tym myślicie?? Już tak raz widziałem u znajomego w pokoju bez adaptacji, bo jak słusznie zauważono pod biurkiem to pomyłka. Pozdrawiam:)

Pozdrawiam

Kyle

Post autor: Kyle » czwartek 05 lip 2012, 08:17

...

Nie, bo też będzie się wzbudzał od sufitu.

W Twoim przypadku sądzę że bas masz zniekształcony (na skutek odbić od czego popadnie zanim dotrze do Twoich uszu - inaczej: znaczna ilość fal odbitych w stosunku do bezpośredniej, emitowanej z suba), aczkolwiek obecny, a jeśli regulowany z głową, to może nawet i nie podbity.

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » czwartek 05 lip 2012, 12:01

...
...

Nie, bo też będzie się wzbudzał od sufitu.

-jak już to odwrotnie

W Twoim przypadku sądzę że bas masz zniekształcony (na skutek odbić od czego popadnie zanim dotrze do Twoich uszu - inaczej: znaczna ilość fal odbitych w stosunku do bezpośredniej, emitowanej z suba), aczkolwiek obecny, a jeśli regulowany z głową, to może nawet i nie podbity.
...

wiele z tradycyjnego umeblowania jest po prostu dla fal basowych niewidzialne wiec nie ma tu mowy o odbiciach, nie ma przeciwskazan by sub postawic przy biurku lub jego pobliżu na podłodze

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » czwartek 05 lip 2012, 12:03

...

nie sądzę
...

Nie sądzisz że: ... (?) ;)
...

przecież to oczywiste, neumann czy adam do kontroli dołu przeznaczył w swojej ofercie inne predukty niz te wymienione przez Ciebie

ODPOWIEDZ