Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
-
dasefx - Posty:56
FAME....marka sprzętu
autor: dasefx » wtorek 26 cze 2012, 17:04
Witam, spotakłęm się ostatnio na stronach z instrumentami itd. z marką FAME. Na pierwszy rzut oka wygląda jak podróbka m-audio. Ktoś coś wie na temat tej firmy?? nigdzie nie moge znalesć informacji. Rozważałem również zakup klawiatury sterującej m-audio oxygen ale Fame jest duuuzooo tańszy. Jak Z Jakością? Ktoś Testował?
Z góry dzięki za odpowiedzi:)
Pozdrawiam
-
katox
...Witam, spotakłęm się ostatnio na stronach z instrumentami itd. z marką FAME. Na pierwszy rzut oka wygląda jak podróbka m-audio. Ktoś coś wie na temat tej firmy?? nigdzie nie moge znalesć informacji. Rozważałem również zakup klawiatury sterującej m-audio oxygen ale Fame jest duuuzooo tańszy. Jak Z Jakością? Ktoś Testował? Z góry dzięki za odpowiedzi:) Pozdrawiam ...
No właśnie! Chyba boimy się takich urządzeń. Ale nie wierzę, że nikt się nie skusił ceną. Też jestem ciekaw czy ktoś z tym pracował. Jeżeli tak to czy również na systemie 64 bitowym bo z moim kontrolerem mam problem na Win7 64bit. Zrywa połączenie i mam obawy że to dotyczy starszych kontrolerów a tych tanich to na pewno.
-
Caroozo
autor: Caroozo » wtorek 26 cze 2012, 17:20
Czytałem na różnych forach, m.in. KVR że te klawiaturki są - delikatnie mówiąc - nie za dobre. Gdyby były chociaż po części dobre jak chińczyki np. od CME, mówilibyśmy o dobrej cenie w stosunku do jakości.
-
MrExplosion - Posty:471
autor: MrExplosion » wtorek 26 cze 2012, 19:56
To jest chyba marka własna sklepu musicstore.de i są pod nią sprzedawane raczej te tańsze sprzęty, na zasadzie OEM - czyli produkuje je dla nich ktoś inny. Nie jestem pewien, ale chyba wzmacniacze gitarowe robi dla nich polska firma Laboga.
-
mytnik
autor: mytnik » wtorek 26 cze 2012, 20:10
Tak jak w thomann np millenium
Perkusje elektrycze FAME medeli, millenium wyglądają niemal identycznie
drummer
-
acoto
thomann czy musicstore mają swoje niby marki . To produkty innych firm tylko z logo brand'u sklepu. Pod nazwą FAme jest i Laboga ale także tanie chińskie tranzystory. Pod brandem Harley Benton znajdziemy produkty epiphone'a i czegoś w rodzaju Skyway'a. Monitory T,Box kiedyś bardzo popularne to naprawdę produkt Nady etc..
...