Jaki interfejs USB 24/96 do 1200zł?
Co wybrać z szerokiej gamy urządzeń? Zastosowanie - laptop+cubase+reason 2.5, ableton live. Podłączona klawiatura novation remote 25. A może novation remote 25 audio?
Re: Jaki interfejs USB 24/96 do 1200zł?
...Co wybrać z szerokiej gamy urządzeń? Zastosowanie - laptop+cubase+reason 2.5, ableton live. Podłączona klawiatura novation remote 25. A może novation remote 25 audio?...
Za 1200 PLN to TerraTec Phase 26 USB. Test w ostatniej EiS.
Za 1200 PLN to TerraTec Phase 26 USB. Test w ostatniej EiS.
jesli masz mozliwosc podlaczenia(a jak nie to i tak wystarczy kartaPCI firewire), to zdecydowanie firewire! usb to niski transfer, a wiec ograniczona ilosc sladow/czest probkowania, wysoka latencja itp.
zreszta chyba na forum gdzies o tym bylo nie raz ;)
zreszta chyba na forum gdzies o tym bylo nie raz ;)
fan dobrego brzmienia ;)
...Co wybrać z szerokiej gamy urządzeń? Zastosowanie - laptop+cubase+reason 2.5, ableton live. Podłączona klawiatura novation remote 25. A może novation remote 25 audio?...
To zależy , czy tylko chcesz odtwarzac instrumenty czy tez nagrywać przez USB?
Jeżeli tylko odtwarzać to polecam 24-bit Opoplay wraz ze sterownikami ASIO II , a jeżeli chcesz tez nagrywać z 24-bit/96 kHz to WtU24 gdyż posiada doskonałe przetworniki AKM i dynamikę do 110 dB.
A może wystarcza ci urządzenie 16bit - MAYA44USB?
To zależy , czy tylko chcesz odtwarzac instrumenty czy tez nagrywać przez USB?
Jeżeli tylko odtwarzać to polecam 24-bit Opoplay wraz ze sterownikami ASIO II , a jeżeli chcesz tez nagrywać z 24-bit/96 kHz to WtU24 gdyż posiada doskonałe przetworniki AKM i dynamikę do 110 dB.
A może wystarcza ci urządzenie 16bit - MAYA44USB?
muzyka dance
Dowiedziałem sie właśnie ciekawej acz intrygującej mnie rzeczy. Mianowicie interfejsy usb 2.0 w lapciakach to niby nie 2.0 ..., że to jakaś ściemka. Co za tym idzie? Czy nie warto kupować interfejsu audio na usb? Polecano mi firewire, ale wiadomo - ceny... O co tu chodzi?