Arturia Minimoog Original - free

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Piniol
Kontakt:
Re: Arturia Minimoog Original - free

Post autor: Piniol » piątek 22 cze 2012, 13:16

...Dla mnie Moog to przede wszystkim całkiem dobry syntezator basowy, warto olać presety i iść własną drogą, wtedy potencjał ukazuje się prawdziwy

Trochę mojej zabawy z moogiem (presety zrobiłem od podstaw z poziomu ''wyzerowanego'' Default mooga), tylko fx jest z innego źródła

http://www.speedyshare.com/euq4T/Minimoog-Org.mp3 ...

A dla mnie to całkiem dobry syntezator leadowy 

Muzyk jazzowy, skrzypek, klawiszowiec.
http://www.myspace.com/bienczyckidominik

Awatar użytkownika
chantizstudio

Post autor: chantizstudio » piątek 22 cze 2012, 13:19

......Dla mnie Moog to przede wszystkim całkiem dobry syntezator basowy, warto olać presety i iść własną drogą, wtedy potencjał ukazuje się prawdziwy Trochę mojej zabawy z moogiem (presety zrobiłem od podstaw z poziomu ''wyzerowanego'' Default mooga), tylko fx jest z innego źródła http://www.speedyshare.com/euq4T/Minimoog-Org.mp3 ... 
A dla mnie to całkiem dobry syntezator leadowy ...

No jak to woli
''po to są gały w syntezatorach , zeby kręcić aż uzyska się to czego się szuka'' AdamZ

Andyeis

Post autor: Andyeis » piątek 22 cze 2012, 13:22

.........Nie zdąrzyłem, bo strona była przeciążona. Tam jest jakaś licencja, numer seryjny?  Nie rozumiem waszego poświęcenia dla wtyczki napisanej 8 lat temu  ...... 

To jak zrozumiesz to przyjdź ponownie  

Jak kolega powyżej napisał, ciekawość, równożędna ze sciąganiem nowych freewarów do testów. 
...

Do testów ??

Ryba

Post autor: Ryba » piątek 22 cze 2012, 13:28

......Nie zdąrzyłem, bo strona była przeciążona. Tam jest jakaś licencja, numer seryjny? 

Nie rozumiem waszego poświęcenia dla wtyczki napisanej 8 lat temu
Po godz 21 moźna było wejśc na stronę arturii bez problemu
Nawet darmowy tyrell albo steinberg model E brzmi zdecydowanie lepiej
Ze nie wspomnę o minimonście albo Divie która jest mistrzostwem świata

A mi i tak podoba się Moog w tej wersji . Po kilku godzinach spędzonych z tym instrumentem
steiwrdzam , że  jego barwy fajnie kleją  się z moią muzyką . Tak samo jak barwy np. reasona mają  tą "klejącą" własciwaść.( nie przepadam za vsti  z cubasa ) Oczywiście to moje subiektywne odczucie ,ale przyznacie ,że miło jest być pozytywnie zaskoczonym.

Awatar użytkownika
a
Kontakt:

Post autor: a » piątek 22 cze 2012, 15:42

Przyszło :)

Syntezator jest bezbłędny. Jesli ktoś tym pogardził za free to cóż :) Arturia zrobiła miły gest załatwiając podobny program od Mooga na najbliższą przyszłość i sobie trochę adresów mailowych :)

http://www.superstereo.pl

SGM

Post autor: SGM » piątek 22 cze 2012, 16:44

Również otrzymałem maila (na fb "lajkowałem" wczoraj ok. 14:00) i właśnie pobieram

SGM

Post autor: SGM » piątek 22 cze 2012, 16:50

Dodam jeszcze że wczoraj profil na facebooku "ARTURIA" lubiło 20k osób (oczywiście patrząc na pozostałe strony tego typu, to jeszcze 20 czerwca było ich pewnie tylko 500) także do tej pory skorzystało ponad 80k ludzi + ciekawe ilu osobą udało się bezpośrednio ze strony.

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » piątek 22 cze 2012, 18:43

...Dodam jeszcze że wczoraj profil na facebooku "ARTURIA" lubiło 20k osób (oczywiście patrząc na pozostałe strony tego typu, to jeszcze 20 czerwca było ich pewnie tylko 500) także do tej pory skorzystało ponad 80k ludzi + ciekawe ilu osobą udało się bezpośrednio ze strony.... 

Mi, ok godz. 8 rano klikając uparcie w 'odśwież'. Wygenerowany link w mailu nie zadziałał i za drugim razem wybrałem sposób: ppm - zapisz element docelowy jako... i od razu strzeliło full transferem. Z małżonkowego fejsa przyszło mailem ok godziny temu.

Poświęciłem temu wszystkiemu do godziny czasu.

drummer

Awatar użytkownika
psysutra

Post autor: psysutra » sobota 23 cze 2012, 01:08

Ja czatowałem dokładnie do godziny zero. Piętnaście minut i po sprawie. Brzmieniowo fajny. Basiki siadają jak ta la la. Cóż, Janko, Juno 106 to Juno 106- chorus nieśmiertelny!

Stay Psychedelic People!

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » sobota 23 cze 2012, 09:11

...
Ja czatowałem dokładnie do godziny zero. Piętnaście minut i po sprawie. Brzmieniowo fajny. Basiki siadają jak ta la la. Cóż, Janko, Juno 106 to Juno 106- chorus nieśmiertelny!

...

Jak za free to jest to bardzo duży prezent dla muzykantów. W prawdzie większość już miałem razem z Analog Factory, ale są też ciekawe presety. 

ODPOWIEDZ