Arturia Minimoog Original - free

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Ryba
Re: Arturia Minimoog Original - free

Post autor: Ryba » czwartek 21 cze 2012, 22:50

...
Mnie si udało ok godziny 2 w nocy Przez 1,5 godziny usiłowałem się zalogować  , a potem pół godziny  dobijałem sie  do właściwego ściągania .....ale się udało .
...

Odpadłem ! Ten moog brzmi bajecznie .Nie przypuszczałem , że ten instrumen sprawi i taka przyjemność w przeszukiwaniu presetów a nie wspomnę już o jakości brzmienia....oj oj oj Laughing

SGM

Post autor: SGM » czwartek 21 cze 2012, 23:38

Przy okazji tego tematu mam pytanie. Mianowicie, jakieś hmm 1.5- 2 lata temu widziałem na jakiejś stronie opis i sposób działania (poszczególnych gałek etc) syntezatórw (jak dobrze kojarzę, wszystko przedstawione bylo na Minimoogu- na adres mogłem trafić na tej stronie). Jeżeli ktoś posiada link do tej strony (o ile jeszcze istenieje) to bardzo prosiłbym o linka.

Awatar użytkownika
JankoMuzykant
Kontakt:

Post autor: JankoMuzykant » piątek 22 cze 2012, 00:52

Ja może lekko nie na temat i lekko... z kijem w mrowisko, ale nie rozumiem fenomenu. Instrument ma swoje miejsce w historii, i w ogóle, i tak dalej, ale szczerze powiedzmy: to ograniczone, dość siermiężne i mało subtelne źródło dźwięków. Do tego (świętokradztwo!), odrzucając przypadki ''kliniczne'', łatwo podrabialne. A sama aplikacja - chcąc udawać oryginał czołgowymi gałkami - dość nieczytelna.

Nie, żebym marudził, ale mam wrażenie, że teraz będzie wysyp moogoprzebojów.

Tak w ogóle mi się przypomniało, druga połowa lat osiemdziesiątych, jeden z komisów (w Krakowie!), leży sobie juno 106, gram i płaczę, bo mnie nie stać. Obok Moog, pomacałem, jakieś takie... ani polifonii, ani delikatności. Tanie było wyjątkowo, ale nie wykazałem zainteresowania.
Na swoje usprawiedliwienie dodam, że w owym czasie nie była to jeszcze żadna legenda, a właściwie ograniczony staroć - i tak był postrzegany.

[addsig]
Pozdrawia Adam (przypadkiadama.com)

Awatar użytkownika
a
Kontakt:

Post autor: a » piątek 22 cze 2012, 02:06

...
Nie, żebym marudził, ale mam wrażenie, że teraz będzie wysyp moogoprzebojów.

Ni ma. Dotąd żadnej informacji od Arturia w sprawie obiecanego MM...

@JankoM - Janko, nie znasz się. Już dawno jest wysyp moogoprzebojów. Nowa fala. Od paru lat. To świetne i bardzo modne brzmienia. Kto och używa? 99% świata muzyki klubowej. Jest tłusto i okrągło, stąd takie polowanie na Arturię. Ale pewnie nie słuchasz "badziewia" więc OK.

http://www.superstereo.pl

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » piątek 22 cze 2012, 07:01

Nie zdąrzyłem, bo strona była przeciążona. Tam jest jakaś licencja, numer seryjny? 

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » piątek 22 cze 2012, 08:59

...
Nie zdąrzyłem, bo strona była przeciążona. Tam jest jakaś licencja, numer seryjny? 

...

Po polubieniu stronki na facebooku i potwierdzeniu maila jest info, że do 48-u godzin wyślą link i numerek do aktywacji. Wczoraj, jak też założyłem zapomniałem sprawdzić czy coś wysłali, ale dobrze, bo do teraz nic nie mam od nich w skrzynceCool

Andyeis

Post autor: Andyeis » piątek 22 cze 2012, 11:44

...Nie zdąrzyłem, bo strona była przeciążona. Tam jest jakaś licencja, numer seryjny? 

Nie rozumiem waszego poświęcenia dla wtyczki napisanej 8 lat temu
Po godz 21 moźna było wejśc na stronę arturii bez problemu
Nawet darmowy tyrell albo steinberg model E brzmi zdecydowanie lepiej
Ze nie wspomnę o minimonście albo Divie która jest mistrzostwem świata

...

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » piątek 22 cze 2012, 11:47

Po godz 21 moźna było wejśc na stronę arturii bez problemu
Nawet darmowy tyrell albo steinberg model E brzmi zdecydowanie lepiej
Ze nie wspomnę o minimonście albo Divie która jest mistrzostwem świata

......

Magia nazwy "Moog" Cool Co do Divy, to łoj, TAK, zgadzam sięSmile Powracając do zachwytu, nie koniecznie musi to być zachwyt, lecz ciekawość. Sam chcę sprawdzić za co chciano (lub się nadal chce) te sto z czymś euro.

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » piątek 22 cze 2012, 11:59

......Nie zdąrzyłem, bo strona była przeciążona. Tam jest jakaś licencja, numer seryjny? 

......

To jak zrozumiesz to przyjdź ponownie  

Jak kolega powyżej napisał, ciekawość, równożędna ze sciąganiem nowych freewarów do testów. 

Awatar użytkownika
chantizstudio

Post autor: chantizstudio » piątek 22 cze 2012, 12:03

Dla mnie Moog to przede wszystkim całkiem dobry syntezator basowy, warto olać presety i iść własną drogą, wtedy potencjał ukazuje się prawdziwy

Trochę mojej zabawy z moogiem (presety zrobiłem od podstaw z poziomu ''wyzerowanego'' Default mooga), tylko fx jest z innego źródła

http://www.speedyshare.com/euq4T/Minimoog-Org.mp3
''po to są gały w syntezatorach , zeby kręcić aż uzyska się to czego się szuka'' AdamZ

ODPOWIEDZ