>> Zbyt wąska do czego? ;) Do grania na pianinie i nagrywania pianina jest w sam raz. A jak trzeba czegos wiecej - liczba darmowych VSTi jest olbrzymia i można praktycznie zrobić wszystko. A na pewno pouczyc sie tanim kosztem nagrywania, miksowania, itp.
Zapominasz że z darmowych rzeczy nie ma prawie nic ciekawego
Prawie robi wielką różnicę. Jest wiele ciekawych rzeczy. Polecam lecieć na kvraudio i szukać, patrzec na forum, szukac dalej. Szybko okaże się, że wcale tak biednie nie jest. A co polecam jeszcze bardziej: zarejestrowac sie na Gearslutz i kupować indie biblioteki od wydawcow, ktorzy sprzedają je za max. 10 euro. To nie są żadne pieniądze. Większosc gier komputerowych więcej kosztuje. A już na pewno nie jest to koszt porównywalny ze sprzętoWymi rozwiązaniami.
>> Co do elektronicznych to juz mało który sprzęt (oprócz rasowych analogów) potrafi bić się z VSTi.
Się uśmiałem ;) Jak mi znajdziesz np. odpowiednik Rolanda MKS-20 który robi tak samo dobrze
Tak, glosniczki CASIO. Przeciez piano z tego rolanda to jakiś ZART.
Piano z Rolanda MKS
A to el-piano z czyma ma konkurowac? Z PC Speakerem? Słyszaleś choćby biblioteki neo-Soul??? Ja ostatnio za 9,99 euro kupilem lepsze elpiano niż to, co potrafi wygenerowac ten pożal się Boże Roland...
El piano z Rolanda MKS
albo moc jaką wytwarza Creamware Profit5 po unisonie na sync leadzie
Tak, posłuchałem sobie na stronie Creamware. Absolutnie niepowalające szklane brzmienie:
Creamware Profit
A porównaj to z U-He Diva. Jest moc i miazga.
Nie kozacz z tym softem - jest bardzo dobry, ale niewiele wtyczek ma to "coś". Nie każdy siedzi przed monitorem i robi elektronikę - niektórzy faktycznie używają sprzętowych rozwiązań. To tak jak z samochodami - są maszyny które nie mają osiągów, nie są ładne, nie ma wspomagania itd. Ale jest fun z jazdy i jest "jakoś". W przypadku K2600 tak właśnie jest.
Masz rację - z większością sprzętowych rozwiązań (szczególnie tych opartych na DSP) jest "jakoś". Ale "jakoś" mnie nie zadowala. Ciebie tak. Your choice. Ja wybieram "coś więcej" - i nie, to nie znaczy, że wybieram tylko VSTi, lubię sprzęt. Ale nie ten, który wskazujesz.