wygląda, że serwis Asrocka musisz odwiedzić - skoro napisali, że ma działać to niech Ci podeślą płytę z biosem, który działa
[addsig]
wygląda, że serwis Asrocka musisz odwiedzić - skoro napisali, że ma działać to niech Ci podeślą płytę z biosem, który działa
Straciłem 30zł, w sklepie komputerowym mi to uruchomili. Instaluje Windowsa.
Pozdro
...
Straciłem 30zł, w sklepie komputerowym mi to uruchomili. Instaluje Windowsa.
Pozdro...
30zł nie majątek - ważne, że działa
...
Ciekawe co teraz zrobię. Znalazłem taki temat:
ttp://www.benchmark.pl/poradnik/intel_I5-3570K_na_asrock_z68_pro_3_gen_3-7019.html
Wydałem tyle kasy a teraz nie uruchomię kompa bo:
1. Mam Ivy Bridge, a stary bios
2. Żeby aktualizować bios musi działać płyta.
3. Nie wymienią mi procesora na Sandy Bridge, bo używany, zapćkany pastą itp....
W najgorszym razie przejedź sie do serwisu i zaprogramują ci kość.
Ja też u siebie w serwisie programuje kości bo zdarza się że upgade biosu kończy się niepowodzeniem.
Mam nadzieje że będziesz miał więcej szczęścia niż ja z ASRockiem bo po upgradzie biosu do najnowszej wersji straciłem połowe portów usb i oba porty lan.
Przeoczyłem że już druga strona jest:)
Tak nawiasem tego ivy bridge zupełnie się nie opłaca kupować. Przyrost mocy względem Sandy to zaledwie kilka % a w dodatku dużo trudniej go schłodzić a różnica w cenie jest. Dosłownie 2 tygodnie temu stanąłem przed wyborem sandy 3.4 czy ivy 3.4. Po przeczytaniu dziesiątek testów stwierdziłem że ten pierwszy jest bardziej opłacalny bo moc niemal ta sama a przy tym niższa cena i lepsze temperatury.
Aksel nie ma różnicy w cenie w tym wypadku :).OC tez nie będzie więc luz da radę
z tym biosem faktycznie nie przemyslelismy co by koledze problemu oszczędzić - dziwne kurde ze nie ruszył no ale tak też bywa
co do zasilacza - OCZ daje rade lepiej jak Vertexy heheheh
...
Aksel nie ma różnicy w cenie w tym wypadku :).OC tez nie będzie więc luz da radę
z tym biosem faktycznie nie przemyslelismy co by koledze problemu oszczędzić - dziwne kurde ze nie ruszył no ale tak też bywa
co do zasilacza - OCZ daje rade lepiej jak Vertexy heheheh...
W przypadku I7 różnica w cenie jest, nie wielka ale zawsze będzie na dobrą pastę czy na lepszy cooler.
Gdyby OCZ miał moduł DC-DC nic bym nie pisał.
Akurat w momencie jak pisałem o tym i5 (który kolega zakupił) różnica w cenie to było kilka złotych...nie ma co świrować - ma za to lepszą wbudowana grafikę
Co do OCZ - od roku spisuje się na medal i jakies tam moduły nie robia mi zadnej różnicy
Teraz już nawet nie ma takiego luksusu jak był gdy kupowałem swój(rok temu) - 5 lat gwarancji było niestety bez opcji power swap co pozwala znacznie krócej czekać na serwis
Mam już postawiony cały system, nie testowałem jeszcze mojej RME HDSP 9632, bo znając moje szczęście znowu coś będzie tykać, dropować... Jeszcze dziwi mnie jedna rzecz: mianowicie w Menedżerze urządzeń pojawia się nieznane urządzenie i nie wiem co to jest. Jeszcze nie mogłem zainstalować karty dźwiękowej, ale że mam RME odłączyłem ją w Biosie. Zobaczę jutro jak ruszę projekty w Cubasie
Pozdro!