Jestem nowy na forum, jeżeli post jest niezgodny ewentualnie z regulaminem, wnoszę o niewrzucanie do kosza.Mam 13 lat. Od trzech lat uczę się grać na instrumentach klawiszowych. Posiadam... przyznam się szczerze... skromną Yamahę PSR-E313. Ale z instrumentami jestem obeznany. Sprzęcik mało zaawansowany, delikatnie powiedziawszy. Po trzech latach nauki (przychodzi do mnie pan Florian P) zdałem z powodzeniem do szkoły muzycznej I stopnia do klasy fortepianu.
Od lat marzę o syntezatorze/workstation z prawdziwego zdarzenia. W sytuacji, w której dostałem się do tejże szkoły muszę mieć instrument z 88 klawiszami ważonymi... Jednocześnie synth/workstation to moje marzenie. W tej sytuacji nadarzył się Korg Triton Studio 88. Podoba mi się jego brzmienie. Czy będzie dobry do zawodowej nauki? Jego klawiatura jest na pewno ważona, RH2 chyba. To dla mnie bardzo ważne.
Marzyłem o Kurzweilu PC3K8 bądź Yamasze S90XS, jednak to przekracza możliwości budżetowe rodziny. Zachwycały mnie hammondy, rhodesy i VAST w Kurzweilu, a w Yamasze jej synteza i brzmienie fortepianu. Cóż, będzie trzeba postawić na Tritona. Chcę jednak poznać alternatywy, a także opinie na temat samego Tritona Studio 88.