USB kontra MIDI

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
SHIVOO
Kontakt:
USB kontra MIDI

Post autor: SHIVOO » poniedziałek 08 gru 2003, 11:00

Chciałbym zapytać czy jest różnica w latencji przy podłączeniu klawiatury sterującej poprzez standardowy kabelek midi (din?), a poprzez usb?

3h

Re: USB kontra MIDI

Post autor: 3h » poniedziałek 08 gru 2003, 11:40

...Chciałbym zapytać czy jest różnica w latencji przy podłączeniu klawiatury sterującej poprzez standardowy kabelek midi (din?), a poprzez usb?...

to ja się dołączę i zapytam czy ma jakiś negatywny wpływ to że klawiatura jest zasilana przez usb a nie z oddzielnego zasilacza?

Awatar użytkownika
yaniki
Kontakt:

Re: USB kontra MIDI

Post autor: yaniki » poniedziałek 08 gru 2003, 16:45

......Chciałbym zapytać czy jest różnica w latencji przy podłączeniu klawiatury sterującej poprzez standardowy kabelek midi (din?), a poprzez usb?...

Nie jestem pewien, ale nie sądzę żeby istniały znaczące różnice w transferze komunikatów MIDI na korzyść jednego lub drugiego rozwiązania. USB daje na ogół trochę większe możliwości konfiguracji.

to ja się dołączę i zapytam czy ma jakiś negatywny wpływ to że klawiatura jest zasilana przez usb a nie z oddzielnego zasilacza?...

Zasilanie klawiatury sterującej przez USB jest po prostu wygodniejsze niż zewnętrzny zasilacz - mniej kabli.

ODPOWIEDZ