Blofeld Public Beta Firmware V1.16B2
ftp://www.waldorfmusic.de/blofeld/system/BlofeldV1_16B2.zip
- Fix for some units that exhibited occasional clicks with Reverb and/or Modwheel
- Less sensible encoder scanning for improved accuracy
- Possible fix for spurious 'Init' sound program deadlock situation
- Category search improved
Waldorf Blofeld
http://www.myspace.com/bienczyckidominik
Re: Waldorf Blofeld
czy chciałby się ktoś wymienić,:.analog vs, electric b. za genres , xperience ?
Witam
Jestem nowym posiadaczem waldka .I od startu mam spory problem . Synth w ogóle nie 'widzi' klawy midi wpiętej , żadnej reakcji . W Klawie ( cme m-key) zmieniałem ustawienia , resetowałem. Kabel midi nowy . Problem też jest z usb , komp też nie reaguję na wpiętego waldka , jedynie raz go wykrył.
Czego to może być kwestia ?
Pozdrawiam
Czego to może być kwestia ?
Pozdrawiam ...
Kwestia ponownego wgrania systemu do Blofelda .... lub skorzystania z usług serwisu. No chyba że jest to coś banalnego w stylu: nie uaktywniłem właściwego kanału MIDI
A to ,że usb też nie łączy ( na lapie kilka wejsc sprawdzałem)?
...
A to ,że usb też nie łączy ( na lapie kilka wejsc sprawdzałem)?...
Pisałeś że raz go wykrył więc może jeszcze raz wykryje i wgrasz mu system od nowa.
Czy to ,że wciąż nie udaje mi się połączyć blofelda z kompem przez usb to może być kwestia jakiś ustawień?
OK, to ogarnąłem, ale w sumie to jak wgrać/ zresetować soft ? Jakiś konkretny program ?
...
OK, to ogarnąłem, ale w sumie to jak wgrać/ zresetować soft ? Jakiś konkretny program ?
...
Nie teraz to już przesadziłeś ... marsz na stronę Waldorfa, do instrukcji i poprzednich postów na EiS ... i dobranoc