NI K.Audio 6 - trzaski

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Solin
NI K.Audio 6 - trzaski

Post autor: Solin » czwartek 17 maja 2012, 09:32

Hej. Zakupiłem K. Audio 6. Śmiga na Win7 64-bit. Wypróbowałem wszystkich kombinacji "USB BUFFER" oraz  "Process Bufer", próbowałem podłączać w różne gniazda USB. Win 7 mam skonfigurowany pod Muzyke/Abletona. I nic nie pomaga jeżeli chodzi o trzaski. Występują najczęściej podczas odtwarzania muzyki Foobar2000 lub Youtube (Trzaski są konkretne ciągłe zwalniające odtwarzanie) czasami też W abletonie 8 kiedy odpalam NI Kontakt jako VST.  

Myślę nad przeinstalowaniem Systemu ale może ktoś z Was zna inne Rozwiązanie ? 

ω

Awatar użytkownika
katox

Re: NI K.Audio 6 - trzaski

Post autor: katox » czwartek 17 maja 2012, 11:06

...Hej. Zakupiłem K. Audio 6. Śmiga na Win7 64-bit. Wypróbowałem wszystkich kombinacji "USB BUFFER" oraz  "Process Bufer", próbowałem podłączać w różne gniazda USB. Win 7 mam skonfigurowany pod Muzyke/Abletona. I nic nie pomaga jeżeli chodzi o trzaski. Występują najczęściej podczas odtwarzania muzyki Foobar2000 lub Youtube (Trzaski są konkretne ciągłe zwalniające odtwarzanie) czasami też W abletonie 8 kiedy odpalam NI Kontakt jako VST.  
Myślę nad przeinstalowaniem Systemu ale może ktoś z Was zna inne Rozwiązanie ? ...

najczęstszy problem więc warto poszukać na forum odpowiedzi. Nie chodzi tu o interfejs a sterowniki.

D1ego
Kontakt:

Post autor: D1ego » czwartek 17 maja 2012, 12:50

tak jak wyzej + problemem może być sam system - osobiście spotkałem się z tym problemem gdy walczyłem z uziemieniem,ramem,procesorem itd. podpinając mojego E-MU 0204 USB na Windowsie XP. Trzaski i buczenie był ciągle w aimpie i FL'u.Gdy zainstalowałem kartę na Win7 wszystko śmiga jak należy. Proponuje sprawdzić go na innym kompie/laptopie. Pozdro :)

Awatar użytkownika
Solin

Post autor: Solin » czwartek 17 maja 2012, 15:10

Proponuje sprawdzić go na innym kompie/laptopie. Pozdro :)...

Tak zrobię i dam znać.

Stery mam najnowsze ze strony producenta.
ω

Awatar użytkownika
katox

Post autor: katox » czwartek 17 maja 2012, 15:17

...Proponuje sprawdzić go na innym kompie/laptopie. Pozdro :)...

Tak zrobię i dam znać.

Stery mam najnowsze ze strony producenta....

Spróbuj ASIO, sprawdzają się przeważnie lepiej od tych od producenta. Są wyjątki gdy stery producenta są lepsze od ASIO (np. RME) ale w Twoim przypadku chyba tak nie będzie

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » czwartek 17 maja 2012, 15:22

Spróbuj ASIO, sprawdzają się przeważnie lepiej od tych od producenta. Są wyjątki gdy stery producenta są lepsze od ASIO (np. RME) ale w Twoim przypadku chyba tak nie będzie... 

Nie do końca już tak jest. Producenci przykładają coraz większą uwagę do sterowników. Z doświadczenia wiem, że akurat NI sterowniki robi bardzo dobre już odkąd produkują interfejsy audio.

Awatar użytkownika
Solin

Post autor: Solin » piątek 18 maja 2012, 15:48

...Spróbuj ASIO, sprawdzają się przeważnie lepiej od tych od producenta. Są wyjątki gdy stery producenta są lepsze od ASIO (np. RME) ale w Twoim przypadku chyba tak nie będzie... 
Nie do końca już tak jest. Producenci przykładają coraz większą uwagę do sterowników. Z doświadczenia wiem, że akurat NI sterowniki robi bardzo dobre już odkąd produkują interfejsy audio. ...

Sterowniki NI są już na ASIO nawet w preferancjach Abletona pisze Asio NI Komplete Audio przy wyborze sterów.
ω

ODPOWIEDZ