spdif in to są dwa oddzielne wejścia, oddzielnie oznaczone przez asio.
...
No to tanie i dostepne urzadzenie jest. Teraz pozostaje problem synchronizacji - i czy nie aby tez czestotliwosci probkowania przy okazji, jak na szumblastery przystalo?
...
No to tanie i dostepne urzadzenie jest. Teraz pozostaje problem synchronizacji - i czy nie aby tez czestotliwosci probkowania przy okazji, jak na szumblastery przystalo?
...
...
...
Jakie szumblastery? To tak jakbyś napisał że Emu 1820 szumi bo to te same przetworniki. SB działa jako master dla korga m3.
...
...
...
...
Jakie szumblastery? To tak jakbyś napisał że Emu 1820 szumi bo to te same przetworniki. SB działa jako master dla korga m3.
...
Zresztą przeczytaj sobie specyfikacje tej karty bo jest zacna jak na takie pieniądze i wszechstronność.
...
Zresztą przeczytaj sobie specyfikacje tej karty bo jest zacna jak na takie pieniądze i wszechstronność.
...
Oczywiscie, to profi karta jest przeciez. Tylko ze kiedys wszystkie szumblastery pracowaly z czestotliwoscia probkowania 48, a to jest seria szumblaster a nie emu, wiec sie tylko pytam, czy aby to nie zostalo, pod przykrywka tych wszystkich bajerow
Czyli - jak widac interfejsy sa, mozna zreszta tez wykorzystac cos w tym stylu:
http://www.rme-audio.de/en_products_adi_4_dd.php
i dzialac - pozostaje jednak problem zegara i synchronizacji tego calego balaganu, a nie wiem, na ile klawisze daja sie w ogole synchronizowac...
x-fi miało ten plus że już nie ograniczało się do 48kHz
pozostaje jeszcze kwestia jakości toru audio a ten niestety w x-fi odstaje od emu
wracając do tematu
kolego czy optical po przełączeniu w tryb spdif blokuje drugie wejście(coaxialne)?Zgniotłem ostatni światłowód więc nawet nie sprawdzę ale obawiam się że możesz mieć rację - to taki lekki bubel
Sprawdź czy w trybie ADAT coś łyknie :) inaczej niestety - analog albo pojedynczo i synchronizacja przez MTC (co jeśli działa poprawnie nie jest żadnym problemem a całkiem wygodną funkcją - do emu 1820m zresztą była karta do synchronizacji także po bnc i smtpe
...W EMU 1820m też mam dwa wejścia SPDIF (optyczne i coaxial) ale nie mogę ich włączyć razem. Działa albo jedno albo drugie....
To jako że wszędzie mowa jakoby Elite-pro to multimedialny odpowiednik 1820m pewnie też tak będzie że działać będzie tylko jedno.
Sprawdziłem - nawet w panelu karty jest optical spdif (coax disable)
pozostaje nagrywanie na zmianę
...
Sprawdziłem - nawet w panelu karty jest optical spdif (coax disable)
pozostaje nagrywanie na zmianę...
Ja również sprawdziłem i wychodzi na to że mogę nagrywać aż 3 sygnały cyfrowe jednocześnie. Sprawdzone w FL Studio.
Spdif IN optyczny w interfejsie, Spdif elektryczny w interfejsie i Spdif w karcie tylko nie wiem czy tam jest optyczny czy elektryczny wbądź razie pod małego jacka.
Tak czy owak nagrałem 3 ślady jednocześnie fakt że na sucho bo bez podłączania do nich kabli. Niestety nie mam jak tego dokonać. Nie wiem czy bez podłączania kabli to wiarygodny test.