Fast Track II czy Pro?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Twardyrpg
Fast Track II czy Pro?

Post autor: Twardyrpg » środa 09 maja 2012, 15:50

Chcę kupić jedno z dówch powyższych ale nie wiem na co mam się zdecydować. Jaka jest różnica? Ogólnie Fast Track II jest nowszy. Potrzebóje dobrej karty do tworzenia dźwieków filmowych i muzyki filmowej. Teraz widze ze ceny Fast Tracka Pro podskoczyły na dniach o jakies 300 zł, ale II jest z nowym Pro Toolsem ( nie miałem jeszcze z nim styczności). 

Awatar użytkownika
akysz

Re: Fast Track II czy Pro?

Post autor: akysz » czwartek 10 maja 2012, 13:13

...
Chcę kupić jedno z dówch powyższych ale nie wiem na co mam się zdecydować. Jaka jest różnica? Ogólnie Fast Track II jest nowszy. Potrzebóje dobrej karty do tworzenia dźwieków filmowych i muzyki filmowej. Teraz widze ze ceny Fast Tracka Pro podskoczyły na dniach o jakies 300 zł, ale II jest z nowym Pro Toolsem ( nie miałem jeszcze z nim styczności). ...

wszystko zależy od tego, co planujesz podpiąc pod interfejs. jak tylko będziesz pracował na wtyczkach bez rejestrowania dźwięku, to zwróć głównie uwagę na wyjścia monitorów (głośników), bo w produkcji filmowej to ważne, jak mniemam. Ewentualnie inne typu midi, gdybyś układał sam jakieś podkłady, albo wręcz (mikrofonowe) dla "własnoustnie" nagrywanych efektów dźwiękowych

kiedyś zrobiłem takie zestawienie sprzętu ze wzgl. na ilość wej i wyjś. może Ci pomoże: zestawienie cenowe.64

[addsig]
AKYSZ.net - forum edukacyjne dla muzyków/TWORZENIE WSPÓLNYCH PROJEKTÓW MUZYCZNYCH

ALTERPROJECT.net - wyłączny dystrybutor na Polskę LINDELL AUDIO / wydawnictwo fonograficzne

Awatar użytkownika
akysz

Post autor: akysz » czwartek 10 maja 2012, 13:14

http://www.akysz.net/threads/wyb%C3%93r-interfejsu-do-w%C5%81asnych-potrzeb-zestawienie-cenowe.64/
...

aj, nie wiem jak edytować post, ten link działa, ale trzeba się tam na forum zalogować, bo tylko dla zalogowanych załączniki są widoczne... jakby co.

AKYSZ.net - forum edukacyjne dla muzyków/TWORZENIE WSPÓLNYCH PROJEKTÓW MUZYCZNYCH

ALTERPROJECT.net - wyłączny dystrybutor na Polskę LINDELL AUDIO / wydawnictwo fonograficzne

Twardyrpg

Post autor: Twardyrpg » czwartek 10 maja 2012, 15:41

...
http://www.akysz.net/threads/wyb%C3%93r-interfejsu-do-w%C5%81asnych-potrzeb-zestawienie-cenowe.64/
...

aj, nie wiem jak edytować post, ten link działa, ale trzeba się tam na forum zalogować, bo tylko dla zalogowanych załączniki są widoczne... jakby co.
...

Mam zamiar nagrywac narracje. Dlatego myslałem nad wejsciem mikrofonu pojemnosciowego fantomowym.

Paweł

Post autor: Paweł » czwartek 10 maja 2012, 18:44

"Mam zamiar nagrywac narracje. Dlatego myslałem nad wejsciem mikrofonu pojemnosciowego fantomowym...."

Jeśli tak, to żaden. Mają beznadziejne przedwzmacniacze. Jak budżetowo, to Presonus Audiobox.

Twardyrpg

Post autor: Twardyrpg » sobota 12 maja 2012, 20:59

..."Mam zamiar nagrywac narracje. Dlatego myslałem nad wejsciem mikrofonu pojemnosciowego fantomowym...."

Jeśli tak, to żaden. Mają beznadziejne przedwzmacniacze. Jak budżetowo, to Presonus Audiobox....

Jest to dla mnie za duży wydatek, dysponuje środkami 450 zł, gdzie mozna by było podpiąć klawiature sterującą midi oraz pojemnosciowy mikrofon w przyszłości. Narazie jedynie interesuje mnie popięcie monitorów jak też w/w klawiatury midi. Ewentualnie może coś innego ludzie tu siedzący by polecili?

Awatar użytkownika
akysz

Post autor: akysz » sobota 12 maja 2012, 22:20

...
..."Mam zamiar nagrywac narracje. Dlatego myslałem nad wejsciem mikrofonu pojemnosciowego fantomowym...."

Jeśli tak, to żaden. Mają beznadziejne przedwzmacniacze. Jak budżetowo, to Presonus Audiobox....

Jest to dla mnie za duży wydatek, dysponuje środkami 450 zł, gdzie mozna by było podpiąć klawiature sterującą midi oraz pojemnosciowy mikrofon w przyszłości. Narazie jedynie interesuje mnie popięcie monitorów jak też w/w klawiatury midi. Ewentualnie może coś innego ludzie tu siedzący by polecili?...

W takim razie w tej cenie zmieści się np. Alesis iO2. Na ten moment Ci starczy, preapmy nie są z górnej półki, tylko budżetowe, ale ważniejszy jest mikrofon i lektor + adaptacja akustyczna.

Jak to dobrze przygotujesz, to mankament typu słabszy preamp nie będzie miał znaczenia.

zawsze będziesz mógł też potem dokupic zewn. preamp i potraktować wejścia tego interfejsu jako "in" omijając preamp.

[addsig]

Twardyrpg

Post autor: Twardyrpg » sobota 12 maja 2012, 23:29

słyszałem ze maja dużo problemów jest ogólnie z tą kartą ale zastanawiam się nad tym

Paweł

Post autor: Paweł » poniedziałek 14 maja 2012, 10:07

...słyszałem ze maja dużo problemów jest ogólnie z tą kartą ale zastanawiam się nad tym...

Dużo jak dużo. Ale nadal śmiem twierdzić że to lepsze rozwiązanie niż wspomniane przez Ciebie. Jesli M-Audio to 610, FastTrack Ultra itp.

ODPOWIEDZ