...
Będę robił wiele żeby ten upgrade kupić.
Akurat chwilowo krócej z kasą.
A ten cleaning ile kosztuje?
P.S. Rozumiem że można też wersję download kupić??...
Download jest ok, ale musisz zakupić extra Płyty DVD z instalką Independece. Lub ściągać drogą internetową. Ja nie chcę sciągać i biorę BOX'a z płytami do instalacji wszytskiego. Płacę wtedy tylko 179€ + VAT i przesyłka 15€.
Jeszcze nie dopisałem jedenj rzeczy - ProX a ProX Suite to bardzo różniące się wersje. W ProX są nie wielu wtyczek w pełnej wersji (chodzi o Analog modeling [kocham te wtyczki], teraz się nazywa Vintage efects SE, Vandal SE, Restauration SE itp).
Od wersji ProX również zmianie kwestia odnośnie Cleaning & Restoriation Suite. Teraz jest to osobny pakiet w cenie 179€. Czyli mniejwięcej tyle co wyniósł rabat na na upgrade. Wynika z tego tyle że w cenie normalnej czyli 359€ możemy mieć i ProX Suite i C&R Suite. Niby fajnie, ale ... Wcześniej w wersji 11 Pro ( oraz 10 Pro też) każdy miał Spectral Clenaning razem z programem w ograniczonej wersji offline - ale była. Teraz tego nie ma. Czyli krok do tyłu. Na szczęście zawsze jest możliwość odpalenia 11-stki i poczyszczenia na wersji offline. Ale jest za to wiele innych ciekawych rzeczy które są krokiem na przód. Cóż, nigdy nie jest doskonale. Warto dodać że C&R jest pakietem w pełni z integrowanym z Samplitude i pracuje wczasie rzeczywistym na ścieżkach i obiektach. Bardzo użyteczna rzecz, chyba obecnie exlusive ze wszytskich DAW na rynku - http://www.youtube.com/watch?v=Dl0X6X_jmdY&list=PL477AA55BFC805855&index=8&feature=plpp_video
Bardzo fajnie wypada pakiet Essential FX, z nowym GUI i większą ilością podstawowych narzędzi. Można się pokusić o nie używanie niczego natywnego. O jakość wtyczek można być spokojnym jeżeli wiemy że pracuje nad nią Sascha.
Bardzo również podobają mi sie nowe vizualizery. Są świetne i jest ich cała masa. Dokowanie również daje nowe możliwości, ale czy jest użyteczne i dopracowane okaże się w pracy.
Jest wiele do opisania, ale to wszystko na bazie wersji download ProX Demo, więc będe dopisywał moje opinie po zainstalowaniu i bierzącym testowaniu. Jako jeden z niewielu użytkowników na tym forum wspierający Samplitude, chciałbym by niektórzy czegoś się o niej dowiedzieli. Nie tylko pozytywnego, ale przedewszytskim. To kawał historii systemów DAW i softu mający wpływ na wprowadzenie wielu standardów do świata komputerowych wielośladów.
O ile 11 Pro (11.2.1) to soft który oceniam na bardzo dobry z plusem, zobaczymy jak będzie z ProX. Boli jedynie brak Spectral Cleaning który działa jak cudowna magiczna rożczka na wiele bolączek (mlaskanie, piki, wszelkie brudy na wszelkich rodzajach materiału muzycznego).
Regards