KRK Rokit 6 lub 5

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Kyle
Re: KRK Rokit 6 lub 5

Post autor: Kyle » wtorek 17 kwie 2012, 17:57

Obecnie jestem po przesłuchaniu kilku par róznych monitorów [tak w sklepie je odsłuchiwałem słuchając swoich mixów] i wiem co wybrać kiedy pojawią się fundusze.... 

Jakich słuchałeś i które Twoim zdaniem najlepsze i dla czego?

Awatar użytkownika
Marc.The.Drummer
Kontakt:

Post autor: Marc.The.Drummer » wtorek 17 kwie 2012, 18:48

...
Obecnie jestem po przesłuchaniu kilku par róznych monitorów [tak w sklepie je odsłuchiwałem słuchając swoich mixów] i wiem co wybrać kiedy pojawią się fundusze.... 

Jakich słuchałeś i które Twoim zdaniem najlepsze i dla czego?
...

Słuchałem rózne od wyższych modeli KrK przez Fostexy na Adamach konczac. Te które wybrałem najbardziej mi odpowiadaja z tego względu ze moje muzyka brzmi na nich najlepiej. Specjamnie nie podaje modelu z tego względu że pojęcie "najlepsze monitory" nie istnieje [Zresztą odwykłem od polecania jakiegokolwiek sprzetu komukolwiek. Kazdy z nas najlepiej wie jakie sa jego potrzeby]. Są poprostu dobrze dobrane pod siebie że tak powiem. Po to są wystawy w sklepach muzycznych zeby podejsc i posluchac sprzetu. Wystarczy wziasc ze soba swoja muzyke posluchaj jej na kilku parach i po odsłuchu na 100% bedziesz wiedział która para wedlug ciebie brzmi najlepiej.

http://dirtydrumzstudio.blogspot.com/

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » wtorek 17 kwie 2012, 18:54

Polecam fostexy pm1 mk2  to najlepszy kompromis w tej cenie. Swego czasu przekopałem pare % internetu aby dokonać jak najlepszego wyboru. Oceniając zarówno realnie w salonach jak i na podstawie różnych testów i recenzji Fostexy serii PM mk2 wypadły najlepiej na tle konkurencji z tej półki.

Przez miesiąc dzień w dzień szuakłem odpowiedzi na pytanie które monitory kupić.

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » wtorek 17 kwie 2012, 18:56

Zapomniałem napisać że krk serii RP-G2 stały sie takim dj-skim trendem, niewątpliwie mają ładniejszy design od fostexów. Niestety co do djów to mało który ma pojęcie o realizacji dźwięku, nie obrażając nikogo...
[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » środa 18 kwie 2012, 09:35

...Zapomniałem napisać że krk serii RP-G2 stały sie takim dj-skim trendem, niewątpliwie mają ładniejszy design od fostexów. Niestety co do djów to mało który ma pojęcie o realizacji dźwięku, nie obrażając nikogo... ... 

Niektórzy DJ-e mają sporawe pojęcie. Coraz więcej jest ludzi w kategorii DJ-Producent, i dobrze. lubię jak DJ gra swoją twórczość (byle by było na poziomie)Cool

Co do ładniejszego designu RP-G2 nie zgadzam się. O wieeele bardziej mi się podobają FostexySmile

Kyle

Post autor: Kyle » środa 18 kwie 2012, 10:00

Co do ładniejszego designu RP-G2 nie zgadzam się. O wieeele bardziej mi się podobają FostexySmile
...

Też uważam że najnowsze Fostex są dużo ładniejsze od najnowszych KRK "R".

Paweł

Post autor: Paweł » środa 18 kwie 2012, 10:35

Jeśli tyko o tych dwóch modelach mowa, to wybór jest prosty: RP 5 podbijają bas, choć nie schodzą nisko, RP 6 są bardziej neutralne w tym zakresie. Ale nadal wziąłbym Mackie MR 5.

Kyle

Post autor: Kyle » środa 18 kwie 2012, 15:59

...Jeśli tyko o tych dwóch modelach mowa, to wybór jest prosty: RP 5 podbijają bas, choć nie schodzą nisko, RP 6 są bardziej neutralne w tym zakresie.

Ja bym rzekł dokłądnie na odwrót ... RP5 są równe (ale nie schodzą nisko) a RP6 schodzą niżej (i mają podbity nieco bas ... ogólnie jakoś mułowato mi grały)

Awatar użytkownika
elvispressplay
Kontakt:

Post autor: elvispressplay » czwartek 26 kwie 2012, 16:24

Za tą cenę ciężko wybrać coś sensownego...
Ostatnio zmieniony czwartek 23 kwie 2020, 20:33 przez elvispressplay, łącznie zmieniany 3 razy.

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 27 kwie 2012, 01:01

Bieda to mało powiedziane...ot komputerowe grajki z większa mocą - bierz behringera truth jak już chcesz coś z większą membraną

ODPOWIEDZ