Event się rozbrykał - czy wymiatają to nie ale napewno są bardzo dobre.Kiepskich odsłuchów to oni nie robili.Szkoda tylko że środek i górę napędza jeden wzmacniacz ale przy 3 koncówkach byłyby znacznie droższe.
Jak juz szaleć to brać Opal :)
Event się rozbrykał - czy wymiatają to nie ale napewno są bardzo dobre.Kiepskich odsłuchów to oni nie robili.Szkoda tylko że środek i górę napędza jeden wzmacniacz ale przy 3 koncówkach byłyby znacznie droższe.
Jak juz szaleć to brać Opal :)
Event 20/20BAS to jakaś pomyłka (nie liczę tego nawet że facet który pozytywnie wypowiada się o 2030 zjechał 20/20BAS). Wystarczy popatrzeć na pomiary 20/20BAS ... liniowość +-5dB - to jakiś joke? A ja marudzę że ADAM A7X mi się ledwo mieści po korekcji w granicach +-2 dB .
Natomiast faktycznie szkoda że 2030 nie mają tri-amp. Cena nie sądzę by była jakoś masakrycznie wyższa przy takim rozwiązaniu (patrz trójdrożne KRK RP 10-3).
Pomyłka?Słuchałeś czy tylko wciąz opierasz się na opiniach?Wcale nie są takie złe. yamaha ns10 które notabene też nigdy nie miały płaskiej charakterystyki a do miksu nadają się wysmienicie.
Z kolei wykres na ixbit pokazuje całkiem płaską charakterystyke dla eventów(starej wersji) z lekko podbitym basem(cecha tych odsłuchów)
Na innych klasycznie tąpniecie w okolicy częstotliwości podziału (dla nowej wersji ale ona się nieco różni - mniejszy woofer chociażby)
Polecałbym zainteresować się Event Studio Precision 8 - miałem okazję popracowac na nich troszkę i naprawdę przyjemne odsłuchy
Fakt wolałbym idealnie płaską linię na każdym odsłuchu bo to powoduje że każdy materiał jest odgrywany tak samo niestety przetworniki też identycznie nie grają.
...
Pomyłka?Słuchałeś czy tylko wciąz opierasz się na opiniach?
...
Opiniach i pomiarach. Nie mam czasu na słuchanie słabych odsłuchów ;) Monitor studyjny, to ma być monitor studyjny ... a nie podbite basisko o kilka decybeli.
...
Pomyłka?Słuchałeś czy tylko wciąz opierasz się na opiniach?Wcale nie są takie złe. yamaha ns10 które notabene też nigdy nie miały płaskiej charakterystyki a do miksu nadają się wysmienicie.
Chyba do miksu średnicy ;) NS10 mają sens jako dodatkowe odsłuchy ... np. do monitorów głównych.
Widac że nie miksowałeś za wiele...Tylko duzo gadasz
...
Widac że nie miksowałeś za wiele...Tylko duzo gadasz...
Nie miksowałem. Nie zajmuję się tym. Czasem tylko coś poprawiam po innych. Głownie użyam do słuchania. A skoro do słuchania takich kłamczuchów jak 20/20 BAS v3 bym nie kupił, to nie wyobrażam sobie jak ktoś może na czymś takim pracować (ale skoro są tacy co używają jamnika). Tylko że ja mam jakieś minimalne wymagania jakościowe i nie tracę czasu na szrot :)
ps. jak ktoś chce kupić 20/20 BAS bo ... nie wiem ... nie trawi metalowych gwizdków, to radzę lepiej niech kupi APS IO - to jest dosyć równe i nie powinno wypaczać słuchu jak 20/20