...
MEGafon:
Dzięki za konstruktywną odpowiedź. Co do Eve Audio rzeczywiście bardzo mocno przypominają produkty ADAMA ale jest problem z tym że nie trafiłem na żaden sklep który by je oferował, więc raczej odpada możliwość przetestowania ich.
Z tego co wiem to Eve Audio dopiero szuka swoich dystrybutorow. Stad na razie nic w tym dziwnego, ze ciezko je zastac w sklepie. Trzeba troche poczekac. Jak jestes zainteresowany to napisz po prostu do nich.
A jak z ADAM a7x? są warte uwagi czy nie? Robix zainteresował mnie tymi APS AEON więc pytałem kolegę który trochę dłużej w tym siedzi o nie i ADAMY. Powiedział mi że nie ma między nimi aż takiej wielkiej różnicy. Trzeba wziąć tez pod uwagę to że w starym numerze EiS jest podana cena 4500 a aktualnie wynosi 5900 więc chyba trochę za duże przebicie.
Nie obraz sie, ale tylko glupek albo milioner placi cene jaka wisi na metce Czasy planow piecioletnich dawno minely i nie ma czegos takiego jak "ta cena i nie inna". Cena koncowa zalezy od Ciebie. I im trozszy towar tym oczywiscie wiecej mozna zbic. Tym bardziej, ze mowimy o polskiej firmie dla polskiego klienta...
APSow niestety nigdy nie mialem okazji posluchac. ADAMy sa jak najbardziej warte zainteresowania.
Przeczytałem dużo dobrych recenzji o nich- są mocno chwalone za pasmo. Dużo pochwał przeczytałem też na forach audiofilii,
Taaaa... audiofile juz jakas dekade temu odkryli monitory studydjne i dlatego duzo mozna o tym u nich poczytac. Ale ja bym sie nimi w oogle nie sugerowal. Oni nawet w monitory potrafia wsadzic swoje voodoo, nie nie, to ja dziekuje.
tylko że oni słuchają klasyki i jazzu, a ja potrzebuję do całkiem innego gatunku więc czy warto mi się w ogóle nimi interesować? A o A7X znowu wyczytałem mieszane opinie - raz że są super, a za innym razem że bez regulacji basu i góry mają "dyskotekowy" charakter.
IMHO az tak zle nie jest. Posluchaj i przekonaj sie sam.
Nie spiesze się, narazie oglądam co jest warte uwagi;)...
Zdecydowanie bardzo zdrowe podejsce!
[addsig]