1. Tascam FW-1082 [używany] (zmotoryzowane tłumiki mnie bardzo w nim urzekły, ale niestety jest tylko 96kHz/24bit... no i chyba nie ma żadnych preampów na wejściach, co wiąże się z kupnem jeszcze preampu)
======
O FW-1082 mogę się wypowiedzieć. Mam go od łądnych paru lat. Niezawodny, jeden z niewielu już istniejących kompaktowych sprzętów łaczących w jednym: intrefejs audio (8 IN analogowych + 2 SPDIF), podwójny interfejs MIDI i zmotoryzowany kontroler DAW. Oczywiście, że są preampy - na czterech pierwzych wejściach analogowych są cztery prempy mikrofonowe (+48V), opzostałe są liniowe, a nr 8 ma przełączaną charakterystykę dla gitar. Jakość preampów mikrofonowych zupełnie wystarczająca dla studia domowego. Jesli masz większe wymagania to zawsze możesz podpiąć przez SPDIF jakiś wypasiony preamp mikrofonowy.
Wady:
- tylko jedna para wyjść analogowych (druga jest ale cyfrowa i wymaga konwertera)
- nieprodukowany obecnie, więc też i support Tascama się zatrzymał - ciągle jest, ale nie wiadomo co się stanie jak pojawią się nowe systemy. Póki co pełna obstawa dla WIN XP, Win7 i MAC
- Tascam nie tworzy już innych sterowników dla control surface - stąd brak współpracy z niektórymi DAW np. Studio One. Działa bez problemu z Sonarem, Cubase, Reaper...
pozdrowienia
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...