Monitory studyjne - KRK VXT8?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Kyle
Re: Monitory studyjne - KRK VXT8?

Post autor: Kyle » poniedziałek 02 kwie 2012, 22:39

A co do A7X to słyszałem że są świetne ale raczej nie do klubowych brzmień. Trochę dziwi mnie fenomem krk, wszyscy odradzają, że niby nieczytelne pasmo a widać w studiach

...

...

Tylko jakie KRK widać w studiach? W pseudostudiach Rokit, a w studiach widziałem V6-V8 i KRK Expose E8b.

Kretmen89

Post autor: Kretmen89 » poniedziałek 02 kwie 2012, 22:42

Tylko jakie KRK widać w studiach? W pseudostudiach Rokit, a w studiach widziałem V6-V8 i KRK Expose E8b.
...

Czyli mam rozumieć, że serie rp i vxt szeroko omijać? 

Kyle

Post autor: Kyle » poniedziałek 02 kwie 2012, 22:44

Czyli mam rozumieć, że serie rp i vxt szeroko omijać? ...

KRK RP5 miałem i w ich cenie są dobrym produktem, więc mogę polecić. KRK RP6 miałem i odradzam. ... tylko po kiego myślisz o KRK RP ? :)

O VXT nie mam zdania.

Kyle

Post autor: Kyle » poniedziałek 02 kwie 2012, 22:46

Aha ... no tak ... KRK RP10-3 są ciekawym produktem (najtańsze trójdrożne monitory, więc dadzą radę w średnim-dalekim polu, powinny mieć szerokie pasmo i precyzyjną średnicę).

Kretmen89

Post autor: Kretmen89 » poniedziałek 02 kwie 2012, 22:50

KRK RP5 miałem i w ich cenie są dobrym produktem, więc mogę polecić. KRK RP6 miałem i odradzam. ... tylko po kiego myślisz o KRK RP ? :)

O VXT nie mam zdania.
...

Nie myśle o nich:) Chciałbym wybrać coś optymalnego dlatego pytam was żebyście mi coś poradzili. Wiem, że najlepiej posłuchać ale trzeba wiedzieć na czym się skupić. A może jednak A7X + jakiś subwoofer?

Opinia o VXT właśnie najbardziej mnie interesowała;D

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » poniedziałek 02 kwie 2012, 22:52

Jeżeli chcesz mieć monitory odsłuchowe bardzo wyrównane, szczegółowe, to polecam APS Aeon. Z tego co słyszałem Dynaudio też ma dobre monitory. Z tym, że musisz mieć zaadaptowane pomieszczenie (koniecznie!), bo nie zrobisz dobrego miksu klubowego utworu. I to się tyczy wszystkich większych monitorów i subów.

Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » wtorek 03 kwie 2012, 09:35

Focal CMS50, Dynaudio BM5A MKII czy Genelec 8030 twierdzisz że są lepsze od ADAM A7X ? - bardzo wątpię! Focal CMS65, Dynaudio BM6A MKII czy Genelec 8040 to jeszcze rozumiem że mogą być nieco lepsze (ale nie muszą).
...

Czy ja gdzieś napisałe, że lepsze? Cool Napisałem kilka przykładów pokazujących, że na rynku są też inne paczki niż Adamy i KRK nie sugerując się w ogóle wykresami i testami pisemnymi, bo to nie są dla mnie wyznaczniki. 

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » wtorek 03 kwie 2012, 09:44

Nie myśle o nich:) Chciałbym wybrać coś optymalnego dlatego pytam was żebyście mi coś poradzili. Wiem, że najlepiej posłuchać ale trzeba wiedzieć na czym się skupić. A może jednak A7X + jakiś subwoofer?

Opinia o VXT właśnie najbardziej mnie interesowała;D...

Optymalne mogą się też okazać M-Audio BX8. Wszystko zależy od naszych oczekiwań, rozgryzienia walorów i wad odsłuchu. Przewertowałem tego naprawdę sporo i nagle się okazuje, że tak samo mogę pracować na paczkach za 7 stów podpierając się dobrze mi znanymi słuchawkami, jak na zestawach od dwóch do ośmiu tysięcy. Nigdy mi się nie zdażyło, że coś nagle lepiej zabrzmiało kiedy pracowałem na droższym zestawie. Jak coś jest nie tak, to znaczy, że we mnie wina. Faktem jednak jest, że fajnie od razu usłyszeć więcej, więc trzeba teoretycznie się postarać o lepsze odsłuchy. Jednak nie to zdecyduje o finalnej jakości materiału.

Kretmen89

Post autor: Kretmen89 » wtorek 03 kwie 2012, 11:11

Optymalne mogą się też okazać M-Audio BX8. Wszystko zależy od naszych oczekiwań, rozgryzienia walorów i wad odsłuchu. Przewertowałem tego naprawdę sporo i nagle się okazuje, że tak samo mogę pracować na paczkach za 7 stów podpierając się dobrze mi znanymi słuchawkami, jak na zestawach od dwóch do ośmiu tysięcy. Nigdy mi się nie zdażyło, że coś nagle lepiej zabrzmiało kiedy pracowałem na droższym zestawie. Jak coś jest nie tak, to znaczy, że we mnie wina. Faktem jednak jest, że fajnie od razu usłyszeć więcej, więc trzeba teoretycznie się postarać o lepsze odsłuchy. Jednak nie to zdecyduje o finalnej jakości materiału.... 

Owszem zgadzam się ale jeżeli można sobie ułatwić pracę i ma się na to środki to chyba warto.

Nie pamiętam gdzie widziałem fajny tekst, który mi się spodobał: "monitory dla producenta są tym czym oczy dla malarza";)  

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » wtorek 03 kwie 2012, 11:52

"monitory dla producenta są tym czym oczy dla malarza";)  ... 

no to czym sa uszy?

ODPOWIEDZ