M-Audio Axiom 2 czy Axiom Pro?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
lunarbeats
M-Audio Axiom 2 czy Axiom Pro?

Post autor: lunarbeats » poniedziałek 02 kwie 2012, 10:21

Witam.

Zastanawiam się nad kupnem jedengo z tych kontrolerów. Poczytawszy trochę wiem czym różni się DirectLink od Hyper-Control, ale to tylko teoria. Bardziej chciałbym wiedzieć jak sprawdza się w praktyce. Który z nich będzie lepszy? Jak z mapowianiem itd. Cenowo wypadają podobnie w thomann. 

Może trafi się ktoś kto używa tego pod Logic 9 Pro bo taka opinia była by najcenniejsza.

Może ew. jakiś inny kotroler by ktoś polecił w podobnej cenie? 

Zależy mi głownie na tym aby posiadał encodery nie knoby. Novation ReMote odpada bo miałem Zero SL MKII i jakość kontrukcyjna poporostu nie jest warta tej ceny. 

Może ktoś kiedyś o mnie napisze :)

richtig

Re: M-Audio Axiom 2 czy Axiom Pro?

Post autor: richtig » poniedziałek 02 kwie 2012, 13:13

Mam Pro 61, jakość wykonania niestety pozostawia dużo do życzenia. Klawiatura ok, ale np padów nie potrafię w nim używać, czułość na środku pada jest znacznie większa niż przy krawędzi, nie miałem porównania z padami w innych instrumentach, ale myślę że da się to lepiej zrobić. Suwaki chodzą bardzo ciężko, enkodery za to mimo chybotliwośći całkiem sensowne. Najlepiej pomacaj własnoręcznie
www.myspace.com/pchelki

ODPOWIEDZ