Samsung RF511

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Czeczen
Kontakt:
Samsung RF511

Post autor: Czeczen » środa 28 mar 2012, 03:02

Witam!

W dziale poświęconemu oprogramowaniu poruszyłem temat zawieszającego mi się FL 10.

Zastanawiam się jednak co stało się z komputerem. 

FL został zreinstalowany a mimo to się zawiesza. Wywaliłem więc go całkowicie.

Pomimo tego komputer bardzo wyraźnie został permanentnie zamulony i nie wiem co jest tego przyczyną. Kupiłem go nowego w sklepie bodajże 22 lutego. 

Bebechy:

i7 2,0-2,9 Ghz

6 GB RAM 1333 Mhz

HDD 640 GB 5200rpm

Z całego dysku zawaliłem 160 GB i nie sądzę aby aż tak kosmiczny wpływ miało to na wydajność 4-ro rdzeniowego procka! Zastanawiam się nad opcją serwisu ale zanim odzyskam kompa minie pewnie z miesiąc a nie chcę grzebać sam skoro komp jest na gwarancji :/

Dzięki z góry za wszelką sensowną poradę!

https://soundcloud.com/basstard-production

Awatar użytkownika
psysutra

Re: Samsung RF511

Post autor: psysutra » środa 28 mar 2012, 11:53

Powiem Ci, że miewam gorsze problemy i mam dziwne wrażenie, że winę ponosi W7. Na Viście w HP-ku miałem o wiele mniej problemów niż teraz z Siódemką w Dellu :-(
Stay Psychedelic People!

Awatar użytkownika
Czeczen
Kontakt:

Post autor: Czeczen » środa 28 mar 2012, 19:20

Na XP nie miałem ŻADNYCH problemów. Zasuwał jak czołg (tyle, że komp był słaby i mnie ograniczał bardzo drastycznie).

Awatar użytkownika
JzK

Post autor: JzK » środa 28 mar 2012, 21:40

...Powiem Ci, że miewam gorsze problemy i mam dziwne wrażenie, że winę ponosi W7. Na Viście w HP-ku miałem o wiele mniej problemów niż teraz z Siódemką w Dellu .

Wątpię by system miał tu kolosalne znaczenie, jeśli sprzęt ze sobą dobrze gada, to i system musi. Jeśli już dzieją się dziwne rzeczy to proponuję reinstalację i lekką rekonfigurację
na luzaku ! jak zawsze

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 28 mar 2012, 22:51

Zacznij od skorzystania z TASK MANAGER i zobaczenia co go muli...potem HD Tune i sprawdzenie stanu dysku(że nowy nie ma zadnego znaczenia)

Wywal tez wszystkie smieci które wgrał z systemem producent - a najlepiej zainstaluj goły system ze sterownikami

Zwyczajnie coś namieszałeś i to jedyny problem bo FL Studio jest bardzo stabilnym programem i trzeba zrobic ostry smietnik by stwarzał problemy

Awatar użytkownika
Czeczen
Kontakt:

Post autor: Czeczen » czwartek 29 mar 2012, 20:00

Task Menager nie pokazuje niczego co miałoby go mulić. Śmietnika też nie robiłem. Próbuję na nowo wgrać FL. Jak to nic nie da to postawię system na nowo ze sterownikami wedle zalecenia.

Awatar użytkownika
Mariusz1333

Post autor: Mariusz1333 » czwartek 29 mar 2012, 22:27

...
Task Menager nie pokazuje niczego co miałoby go mulić.

bo nie pokaże.Zajęcie procesora lub pamęci ram w tym interfejsie  niewiele mówią .

Prędzej użyj Process Explorera a najlepiej uruchom System Performance w trakcie powolnego działania, a potem przeanalizuj raport.

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » czwartek 29 mar 2012, 22:55

A jak wygląda sprawa z tym "zamuleniem", tzn: Od kiedy zaczęły się problemy ze spowolnieniem działania (po jakimś konkretnym działaniu, instalowaniu czegoś, po jakimś projekcie itp.)?, Jak uruchamia się system, to już od samego początku jest spowolnienie procesów czy dopiero po jakimś czasie po włączeniu?

Proponuję jeszcze sprawdzić, czy system wykrywa wszystkie kości pamięci RAM, rdzenie procesora.

Początkujący muzyk.

ODPOWIEDZ