Witam. Mam dziwny problem....Otóż jak korzystam z funkcji FREEZE w SX 2.0 to działa ona tylko w jakich nie zabardzo rozbudowanych projektach...Jak projekt jest rozbudowany to pojawia mi sie komunikat:
NOT ENOUGH DISK SPACE
Czy ktos ma pojęcie gdzie się konfiguruje jakiś folder w którym Kubuś przechowywuje pliki stworzone podczas korzystania z funkcji FREEZE, albo jak innaczej to ominąć ?
SX 2
- tomsfactory
Re: SX 2
A tak ogólnie zapytam co robi ta magiczna funkcja freeze?

Quote: |
...A tak ogólnie zapytam co robi ta magiczna funkcja freeze? |
hmm...jakby to powiedzieć...jest tam taki magiczny przycisk i po jego wcisnieciu Cubase jakby "zgrywa do wave'a" ścieżkę instrunetu VSTi - po to żeby zmniejszyć zużycie procka ;P
Sampling (kreatywny): z użyciem PC
- tomsfactory
zaraz zaraz to by mi bardzo pomogło. Czy to znaczy ze nagrywam vst i wciskam. I mam mniejsze obciazenie procka? jesli tak brzmi super? A jak w co to zgrywa? Czy ta sciezka jest widoczna, etc? Czary?

Czy ktos ma pojęcie gdzie się konfiguruje jakiś folder w którym Kubuś przechowywuje pliki stworzone podczas korzystania z funkcji FREEZE, albo jak innaczej to ominąć ?...
Cubase sam sobie tworzy folder o nazwie Freeze i znajduje sie on dokładnie w tym samym katalogu, w którym zapisaliśmy nasz projekt.
a więc wygospodaruj jakąs pojemną partycję i tam zapisuj swoje projekty a napewno miejsca na pliki "freeze" nie zabraknie
Cubase sam sobie tworzy folder o nazwie Freeze i znajduje sie on dokładnie w tym samym katalogu, w którym zapisaliśmy nasz projekt.
a więc wygospodaruj jakąs pojemną partycję i tam zapisuj swoje projekty a napewno miejsca na pliki "freeze" nie zabraknie
a więc wygospodaruj jakąs pojemną partycję i tam zapisuj swoje projekty a napewno miejsca na pliki "freeze" nie zabraknie...
Dokladnie. Zwroc tez uwage na markery co by nie zgrywac niepotrzebnie ciszy do wave'a.
hubi