Jaki mikrofon do karaoke?
Temat pochodzi z 2004 roku więc chciałbym zapytać czy od tamtej pory pojawiła się alternatywa dla Shure C606?
Na allegro jest cała masa tanich mikrofonów do karaoke. Mają niby lepsze parametry niż Shure C606 bo niby czułość dB 75 i pasmo 50-16k. Ale to tylko opisy i nie wiem czy nie jakieś chwyty marketingowe. W końcu shure to Shure.
Doradźcie mi proszę czy wybrać noname z allegro za około 50zł czy dołożyć do Shure C606 gdzie parametry ma chyba gorsze:
52 dBV/Pa (1 kHz)
(mam nadzieję że nie porównuję 2 różnych parametrów)
A może pojawiło się coś nowego przez te lata z najniższej półki cenowej?
Pozdrawiam
Re: Jaki mikrofon do karaoke?
Doradźcie mi proszę czy wybrać noname z allegro za około 50zł czy dołożyć do Shure C606 gdzie parametry ma chyba gorsze:
52 dBV/Pa (1 kHz)
Do karaoke to są produkty mikrofonopodobne, a nie mikrofony :) Skoro chodzi o Twoja własną córkę (znam to z autopsji, bo moja również śpiewała), to nie trzymaj węża w kieszeni, tylko kup SM 58. Osobiście odpuściłbym sobie zakup na Allegro, gdyż nie masz gwarancji, na jakie dziwo trafisz.
Pozdrawiam
[addsig]
...
Do karaoke to są produkty mikrofonopodobne, a nie mikrofony :) Skoro chodzi o Twoja własną córkę (znam to z autopsji, bo moja również śpiewała), to nie trzymaj węża w kieszeni, tylko kup SM 58. Osobiście odpuściłbym sobie zakup na Allegro, gdyż nie masz gwarancji, na jakie dziwo trafisz.
Pozdrawiam
...
hehe wąż opuści kieszeń kiedy zobaczę, że to nie tylko zabawa w bycie sławną:)
Pozdrawaim i czekam na dalsze porady.
- Soundscape
- Kontakt:
hehe wąż opuści kieszeń kiedy zobaczę, że to nie tylko zabawa w bycie sławną:)
Pozdrawaim i czekam na dalsze porady. ...
No nawet jeśli się okarze zabawą, to SM58 jednak jest SM58, więc albo będziesz mógł sprzedać z minimalną stratą, albo jakoś kiedyś i tak się przyda

...kupuj dobre sito...zawsze się przyda jak nie córce to tobie. I kobita nie będzie pyszczyć
....
Nie nie Panowie! To sitko będzie tylko dla kilku letniej gwiazdeczki (8 lat), ja jeśli juz coś dłubię to amatorsko na klawiszu w domu, tak więc doradźcie proszę mikrofon według mojej prośby.
Pozdrawiam
Nie nie Panowie! To sitko będzie tylko dla kilku letniej gwiazdeczki (8 lat), ja jeśli juz coś dłubię to amatorsko na klawiszu w domu, tak więc doradźcie proszę mikrofon według mojej prośby.
Doradziliśmy. Twój wybór, ale ja na przykład wychodzę ze słusznego w moim odczuciu założenia, że jesteśmy zbyt biedni, żeby kupować g....o, a poza tym kupujesz dla swojego dziecka. Jeżeli upierasz się jednak przy swojej opcji, to mogę Ci sprezentować taki "genialny" mikrofon, który kiedyś kupiłem w szwajcarskim markecie i który leży gdzieś w szufladzie - najwłaściwszym miejscu dla takich "mikrofonów".
[addsig]
Nawet jak SM58 miałby przeleżeć w szufladzie, to i tak warto. Bo skąd wiesz, czy sam z niego jeszcze nie skorzystasz, skorzysta z niego Twoja córa, jej dzieci, wnuki?
Ten towar się nie zaśmierdzi, a przy tym będziesz miał max. spoko akurat w tym temacie!
[addsig]
...Kolega Acton dobrze Ci radzi.
Nawet jak SM58 miałby przeleżeć w szufladzie, to i tak warto. Bo skąd wiesz, czy sam z niego jeszcze nie skorzystasz, skorzysta z niego Twoja córa, jej dzieci, wnuki?
Ten towar się nie zaśmierdzi, a przy tym będziesz miał max. spoko akurat w tym temacie! ...
Zgadzam się z wami macie słusznośc:) ALe tylko dlatego, że rozumiem wasz zawodowy punkt widzenia. Niestety z punktu widzenia amatora to wygląda tak jakbyście mieli sobie dokupić cały wydech do samochodu tylko po to, żeby włożyć go pod szafę - a nuż kupię BMW i sobię zamontuję:)
Tak więc może inaczej zapytam:)
Czy jest coś podobnego do Shure c606? Może tańszego a całkiem podobnego? Lub coś w tej samej cenie?
Sory, że męczę ale mój wąż ma ściekkliznę:D
Pozdrawiam
Tak więc może inaczej zapytam:)
Czy jest coś podobnego do Shure c606? Może tańszego a całkiem podobnego? Lub coś w tej samej cenie?
Sory, że męczę ale mój wąż ma ściekkliznę:D
Wydaje mi się, że zaczynasz przynudzać. Skończ już te dywagacje.
[addsig]