Witam. Zwracam się do Was z prośbą o pomoc przy wyborze interfejsu audio.
Pracuję na programie Reason i jest on dla mnie od wersji 6 całkowicie wystarczalny. Podoba mi się również praca na Abletonie, więc jeśli byłby ten program dołączony do jakiegoś interfejsu byłoby miło, ale nie jest to jakimś wyznacznikiem - tak jak napisałem wcześniej wystarcza mi Reason.
Moje wymagania:
1. Minimum 3 wyjścia stereo - potrzebuje równoczesnego odsłuchu z 2 systemów nagłośnieniowych oraz trzeciego wyjścia do kaossa, którym efektuje i resampluje ścieżki (to jest ta minimalna wersja - wyjść może być więcej)
2. Sporo wejść liniowych i mikrofonowych - w przyszłości planuję zakup korga wavedrum, jakiegoś syntezatora oraz mikrofonów, również pojemnościowych więc potrzebne zasilanie phantom. Dobrze żeby sprzęt był podpięty równolegle - bez przełączania instrumentów, stąd moja potrzeba wielu wejsć.
3. We/wy midi do synchronizacji urządzeń z Reasonem
4. Dopracowane, bezproblemowe 64-bitowe sterowniki pod Win7 64 z jak najniższą latencją
Moją uwagę zwrócił interfejs audio Native Instruments TRAKTOR AUDIO 10, ze względu na dużą liczbę wejść i wyjść, ale z tego co zauważyłem nie posiada zasilania phantom. Czy w takim razie można dokupić do niego jakiś mały mikser z tym zasilaniem i wpiąć liniowo pod interfejs? Co myślicie o takim rozwiązaniu dla nagrywania z mikrofonów?
Może głupie pytanie, ale nie mam doświadczenia jeśli chodzi o takie interfejsy - Czy można wypuścić na każde wyjście ten sam sygnał czy tylko na jedno z nich w danym momencie? Mnie interesuje ten sam sygnał na każdym wyjściu równocześnie.
Czy da się kupić jakiś rozdzielacz aby rozbić sygnał z interfejsu na kilka, bez strat w jakości i sile sygnału? Najlepiej jakiś dobrej jakości studyjny spliter - taki jak w Reasonie :) Wtedy nie szukał bym interfejsu z tyloma wyjściami.
Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi
Pozdrawiam