Problem z konfiguracją MOTU 828 mk3 firewire z komputerem

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
theendriu
Problem z konfiguracją MOTU 828 mk3 firewire z komputerem

Post autor: theendriu » czwartek 23 lut 2012, 20:54

witam. kupiłem interface motu 828 mk3 firewire, ktory podłaczony jest do macbooka pro przez firewire.   mam taki problem iz jak  w MOTU AUDIO SETUP ustawione wszystkie wyjscia nam na  main out to muzyke np z itunes lub innegro programu słyszę w monitorach podłaczonych do interface'u i słuchawkach połaczonych do karty oraz tez słyszę siebie w jak mowie do  mikrofonu , lecz jak włacze logic'a i w nim włacze jakąś sesje to nic w głosnikach nie słychać... ( ustawione mam w logic'u stereo out 1-2 i wybrana w ustawieniach mam karte motu828  ) dopiero słyszę właczoną sesję w monitorach jak w MOTU AUDIO SETUP przełącze MAIN OUT ASSIGN na analog 1-2( wtedy znowu nie słyszę muzyki np z itunes, ale  przełaczyłem w MOTU AUDIO SETUP default stereo output na analog 1-2 to muzykę z itunes l logic'a słychać , lecz znowu siebie nie słyszę w monitorach jak mowie do mikrofonu. dopiero sie słysze, lecz nie słysze muzyki z logic'a jak przełacze w MOTU AUDIO SETUP w MAiN OUT ASSIGN na  main out...

prosze o pomoc w razwiazaniu problemu. nie wiem gdzie lezy problem  czy w ustawieniach interface'u czy logic'a

Zbynia

Re: Problem z konfiguracją MOTU 828 mk3 firewire z komputerem

Post autor: Zbynia » czwartek 23 lut 2012, 22:16

Przepisz ten "burdel" jeszcze raz z sensem

po co ci w tym samym czasie itunes i DAW?Przydziel inne wyjścia

richtig

Post autor: richtig » piątek 24 lut 2012, 01:32

Też nie za bardzo rozumiem, zajrzyj do preferencji systemowych i tam wybierz dźwięk i urządzenie wyjściowe, czy jak to po polsku się będzie nazywać.

www.myspace.com/pchelki

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » piątek 24 lut 2012, 06:46

Czy to przypadkiem nie zwiastun tych użytkowników komputera którzy uciekli z PC'ta bo nie działał?

ODPOWIEDZ