3 podobne karty USB

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
keyzone
3 podobne karty USB

Post autor: keyzone » wtorek 07 lut 2012, 23:01

Musze wybrać jedną sposród:

M-AUDIO FAST TRACK ULTRA 8R
MOTU ULTRALITE MKIII HYBRID
PRESONUS AUDIOBOX 1818VSL

Postawowe kryterium dla mnie to stabilność i wytrzymałość w zastosowaniach live. Dosyć dobrze poznałem ich specyfikacje, ale teraz kazda uwaga na temat ich użytkowania jest na wagę złota. Na przykład M-audio i Presonus są w metalowych obudowach a Motu to chyba plastik. To też ważne. Bedę wdzięczny za każdą opinię.
[addsig]
www.digimatch.eu i7 950, 24GB RAM, E-mu 1616m PCIe, Cubase7, Ozone5 Advanced, Komplete7, EWQLSO Platinium Plus, Goliath, Stormdrum2 Pro, Omnisphere, Trilian, ARC, T-Racks3 CS Grand, Real Guitar, LPC, Noman Factory British Bund

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Re: 3 podobne karty USB

Post autor: Soundscape » środa 08 lut 2012, 12:03

...Musze wybrać jedną sposród:

M-AUDIO FAST TRACK ULTRA 8R
MOTU ULTRALITE MKIII HYBRID
PRESONUS AUDIOBOX 1818VSL

Postawowe kryterium dla mnie to stabilność i wytrzymałość w zastosowaniach live. Dosyć dobrze poznałem ich specyfikacje, ale teraz kazda uwaga na temat ich użytkowania jest na wagę złota. Na przykład M-audio i Presonus są w metalowych obudowach a Motu to chyba plastik. To też ważne. Bedę wdzięczny za każdą opinię. ...

A taki (wiem, że to będzie nudne) Octa-Capture nie wchodzi w grę? Motu nie znam, Fast Tracka pomijam, bo tym urządzeniom w ogóle nie ufam. Do Presonusa ciut uprzedzony jestem, ale w tym przypadku jest to fajna opcja.

richtig

Post autor: richtig » środa 08 lut 2012, 16:32

Ja mam tego MOTU, zdecydowanie polecam, obudowa jest metalowa, wizualnie może nie tak pancerna jak w presonusach, w praktyce nie wiem czy się mocno różnią grubością/jakością metalu. Niemniej najważniejsze to co w środku :)
www.myspace.com/pchelki

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » środa 08 lut 2012, 16:46

Ja, jeśli mam być szczery, to gdybym miał się zdecydować na usb, to w chwili obecniej brabym pod uwagę tylko dwie firmy: Roland i RME. Masz pieniądze, kupuj RME, jeśli nie, to na przykład Roland Quad Capture.

Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » środa 08 lut 2012, 19:23

...to gdybym miał się zdecydować na usb, to w chwili obecniej brabym pod uwagę tylko dwie firmy: Roland i RME. Masz pieniądze, kupuj RME, jeśli nie, to na przykład Roland Quad Capture...

Teoretycznie masz racje. Tyle, że mam też znajomych, którzy swoje M-Audio nie oddaliby bez walki na śmierć i życie.
Pracując live nie chodzi o to, czy dany sprzęt jest pancerny, czy nie, tylko o to, jak się z nim obchodzisz (jak go zabezpieczysz). I, co naważniejsze, jak potrafisz skonfigurować pod niego resztę swych gratów. Przy tym to drugie jest najważniejsze.
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 08 lut 2012, 22:56

Mozliwości to jedno - jednak w przypadku tego typu sprzetów prym wioda i tak sterowniki

Przy PCI takich problemów jest bardzo mało

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » środa 08 lut 2012, 23:17

...
Mozliwości to jedno - jednak w przypadku tego typu sprzetów prym wioda i tak sterowniki

Dokładnie tak. Jak na swoją cenę to Rolandy mają bardzo dobre sterowniki.

Początkujący muzyk.

ODPOWIEDZ