Behringer BCA-2000 - brak współpracy z Pinguin Audio Meter

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Krisstoff
Re: Behringer BCA-2000 - brak współpracy z Pinguin Audio Meter

Post autor: Krisstoff » piątek 03 lut 2012, 14:19

...
Nieprecyzyjnie się wysłowiłem - właśnie o to mi chodziło że nie trzeba jej nigdzie w systemie ustawiać - DAW sobie z niej skorzysta a windows nie musi
Windows niech sobie korzysta z integry - z niej i do niej wysłac sygnał to żaden problem
Problemy które wystepowały były zapewne związane z tym że w miedzyczasie korzystał z niej windows
No ale pytającemu nie chce sie nawet sprawdzić czy zadziała to prawidłowo bo po co?...

To nie jest tak, że mi się nie chce czegoś zrobić. Musiałbym włączyć integrę w bios, jeśli ma być jakakolwiek dyskusja o poddawanym przez Ciebie rozwiązaniu. W tej chwili system widzi tylko bca i problemy z rezydencją i przejmowaniem kontroli integry się skończyły. Nie masz pojęcia jak problemowa potrafi być bca, zanim odpali stabilnie. Zadaj sobie trud i poczytaj wątek który linkuję wyżej.
Jeśli więc nie mam włączonej integry w bios, to windows nie może korzystać z czegoś, czego nie widzi i takie było założenie wobec uzyskania stabilności działania bca. To nie jest taka prosta sprawa, bo każdy komp żyje swoim własnym życiem i ma swoje widzi mi się. Nawet teraz jest tak, ze kiedy jest uruchomiony fruity loops, a potrzebuję skorzystać z wavelaba, to muszę zamknąć Fl, bo wavelab nie zagra. No i odwrotnie. Kto pierwszy ten lepszy. Playery systemowe w ogóle nie zagrają jak jest odpalony fruit. Tylko sony vegas nie kłóci się alternatywnie np. z windows playerem. I mówimy tu o jednej tylko zainstalowanej karcie. Kiedy była dodatkowo zintegrowana, kompa lepiej było wyłączyć i wyjść na spacer, albo utonąć w przekleństwach.

Krótko: Nie mogę włączyć karty zintegrowanej. To nie wchodzi w grę. O tym pisałem już na wstępie i stad założenie tematu o problemie z pinguinem, którego sobie cenię i uważam, że jest najlepszym narzędziem do szybkiej diagnostyki dźwięku. Chciałbym żeby działał w obecnej konfiguracji, ale najwyraźniej nie ma takiej możliwości.

I na koniec pytanie które musicie mi wybaczyć. Co to jest ten DAW? Domyślam się, ale interesuje mnie znaczenie skrótu... :) Nie jestem przesadnym specem od kompa i klamotów. Korzystam z niego robiąc dźwięk i rzadko wnikam w meandry techniczne. Do tej pory nie miałem problemów, ale za to "z lepszą kartą zewnętrzną" wszystko przestało być oczywiste no i jest jak jest.

Człowiek który wypluł nerwy, nie mogąc zainstalować karty Behringer BCA-2000!

ODPOWIEDZ