Behringer BCA-2000 - brak współpracy z Pinguin Audio Meter

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Zbynia
Re: Behringer BCA-2000 - brak współpracy z Pinguin Audio Meter

Post autor: Zbynia » czwartek 02 lut 2012, 19:27

A pojęcie o jakiejkolwiek obsłudze masz?

Musisz uktywnić integrę i wysłac do niej i z niej odpowiednie sygnały do behringera.

Najprościej sume która idzie w beh na wyjścia main out/control room musisz też wysłac na wyjścia np. 3/4 a z tych wyjść poprowdzić do wejścia liniowego karty zintegrowanej.

Analogicznie dla połączeń cyfrowych i połączeń w drugą stronę(z integry do beh).

To wszystko - jak to ustawić jest w instrukcji.Za rączkę prowadzić nie będę

Awatar użytkownika
Krisstoff

Post autor: Krisstoff » czwartek 02 lut 2012, 20:37

...A pojęcie o jakiejkolwiek obsłudze masz?

Musisz uktywnić integrę i wysłac do niej i z niej odpowiednie sygnały do behringera.
Najprościej sume która idzie w beh na wyjścia main out/control room musisz też wysłac na wyjścia np. 3/4 a z tych wyjść poprowdzić do wejścia liniowego karty zintegrowanej.
Analogicznie dla połączeń cyfrowych i połączeń w drugą stronę(z integry do beh).
To wszystko - jak to ustawić jest w instrukcji.Za rączkę prowadzić nie będę...

Poco zaraz tak nerwowo? Ja bym miał 100% satysfakcji pomagając komuś kto o to prosi. Najlepsza pomoc, to właśnie taka kiedy "poprowadzi się kogoś za rękę". Każdy ma nieco inne pojęcie w nieco innych kwestiach. W tej akurat nie mam, bo wtedy bym nie pytał na forum.
Opcja z włączeniem do tematu karty zintegrowanej odpada. Miałem za dużo problemów kiedy była aktywna. W mojej konfiguracji po prostu żarła się z BCA i przejmowała kontrolę w dowolnym momencie pracy nad muzyką. Koszmar i nerwica. Restartowanie karty zewnętrznej co kwadrans, czasem nawet restartowanie całego kompa.
Tutaj jest szczegółowy przebieg dyskusji nad tamtym problemem:
http://www.eis.com.pl/virtual/modules.php?op=modload&name=Forum&file=viewtopic&topic=16916&forum=11

Mimo wszystko bardzo Ci dziękuję za czas jaki dla mnie poświęciłeś. Wiem więcej niż przedtem, ale...
...ale może kolega DZ1 znajdzie więcej cierpliwości, żeby mi wyłożyć, że to trzeba z tym, a tamto z tamtym i wtedy wszystko odpali. Konkretnie, dosadnie i "za rękę". Uprzejmie proszę. :)
Człowiek który wypluł nerwy, nie mogąc zainstalować karty Behringer BCA-2000!

Awatar użytkownika
JzK

Post autor: JzK » czwartek 02 lut 2012, 21:03

...Pinguin działa na zwykłych sterownikach nie na ASIO - nie wiem jak sprawa wygląda ze sterami Behringera ale musiałbyś sygnał który wychodzi z Behra wysłac na WDM/MME...

U kumpla działa właśnie na asio na esi waveterminal, u mnie za to nie działał kiedys na sb live jak i teraz na emu tracker pre. Nie doszedłem dlaczego. Szkoda
na luzaku ! jak zawsze

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 03 lut 2012, 00:42

Tak wersja Surround Meter

ps.Nie nerwowo tylko wykaż troszkę inicjatywy.Karta zintegrowana MA miec dźwięki systemowe - o to własnie w tym chodzi i cały czas o tym piszę.Nie raczysz nawet zrozumieć tego co napisałem.

Behringer m działac niezaleznie a jakikolwiek dźwięk z windowsa m dostac po którymś wejściu z integry.

Jedynie programy poprzez ASIO mają z niego korzystać

Awatar użytkownika
Krisstoff

Post autor: Krisstoff » piątek 03 lut 2012, 02:24

...Tak wersja Surround Meter

ps.Nie nerwowo tylko wykaż troszkę inicjatywy.Karta zintegrowana MA miec dźwięki systemowe - o to własnie w tym chodzi i cały czas o tym piszę.Nie raczysz nawet zrozumieć tego co napisałem.
Behringer m działac niezaleznie a jakikolwiek dźwięk z windowsa m dostac po którymś wejściu z integry.
Jedynie programy poprzez ASIO mają z niego korzystać...

Ja wszystko rozumiem co piszesz, ale w takim razie nie odpalę Pinguina. Jak już wspominałem kilka razy - nie zamierzam przywracać do łask karty zintegrowanej. Były potężne problemy. Teraz ich nie ma. Mówi się trudno. Cholerny windows...
Człowiek który wypluł nerwy, nie mogąc zainstalować karty Behringer BCA-2000!

DZ1

Post autor: DZ1 » piątek 03 lut 2012, 02:55

...
(wogle nie wiem skad wzieło sie okreslenie ''szum-....''; nagrałem na niej swego czasu duzo materiału przez line in wszystko było OK)

Jak cofniesz się wczasie gdy na rynek PC bazował na kartach  od Sound Blaster Pro do Sound Blaster Live. To pytanie automatycznie znajdzie odpowiedź.  Karty te (mowa głownie o Live!) prezenowały jakość układów obecnych integrowanych. Natomiast ze wgledu na cenę znalazły swoje zastosowanie u muzyków. Audigy to inny rozdział w historii tych kart. ...

Pracowalem wlasnie na SB Live 5.1 (tej z pierwszych edycji) i napewno nie miała ona przetworników tak niskiej jakosci jak karty zintegrowane. Preamp mikrofonowy był faktycznie do bani w SB Live ale nagrywanie z wejscia liniowego przez dodatkowy zewnetrzny preamp było całkiem przyjemne - co prawda tylko 16bit/44.1khz ale dało sie cos z tego ukręcic wiec w zasazie nie moge zlego słowa powiedziec o tej karcie. Z audigy nie mialem do czynienia na codzien.

DZ1

Post autor: DZ1 » piątek 03 lut 2012, 03:14

Mimo wszystko bardzo Ci dziękuję za czas jaki dla mnie poświęciłeś. Wiem więcej niż przedtem, ale...
...ale może kolega DZ1 znajdzie więcej cierpliwości, żeby mi wyłożyć, że to trzeba z tym, a tamto z tamtym i wtedy wszystko odpali. Konkretnie, dosadnie i "za rękę". Uprzejmie proszę. :)...

Czego uwziałes sie tak na tego pinguana?

To jest ''zewnetrzny'' soft (nie wtyczka) i nie bedzie on wspolpracowal ani z programem w ktorym nagrywaz ani z windosowskim mikserem ''nagrywanie/odtwarzanie'' w konfiguracji z BCA, chyba ze urychomiłbys zintegrowana karte dzw i połączył ją z BCA przez spdif (u mnie tak to dzialalo z pewnych wzgledów przez jakis czas i wszystko było OK).

Jesli u Ciebie za rzadne skarby nie beda pracowały te dwie karty razem w jednym systemie to.... wywal ten soft i poszukaj czegos innego, poszukaj wtyczki vst. Wtedy taka wtyczke zapinasz na sume w programie w ktorym pracujesz i jest po sprawie.

Sprawdz np dobry i darmowy Inspector VST Analyzer od Elemental Audio.

Pozdr.

DZ1

Post autor: DZ1 » piątek 03 lut 2012, 03:21

...

o ile wiem bca może działac samodzielnie więc powinno sie udać...

gwoli scislosci, BCA2000 nie moze dzialc samodzielnie (jedynie jako prosty mikser analogowy) i potrzebuje podłaczenia przez usb z kompem - wtedy majac w DAW dostep do wszystkich we/wy cyfrowych i analogowych mozna ją dowolnie konfigurowac

pozdr

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 03 lut 2012, 11:05

Nieprecyzyjnie się wysłowiłem - właśnie o to mi chodziło że nie trzeba jej nigdzie w systemie ustawiać - DAW sobie z niej skorzysta a windows nie musi

Windows niech sobie korzysta z integry - z niej i do niej wysłac sygnał to żaden problem

Problemy które wystepowały były zapewne związane z tym że w miedzyczasie korzystał z niej windows

No ale pytającemu nie chce sie nawet sprawdzić czy zadziała to prawidłowo bo po co?

DZ1

Post autor: DZ1 » piątek 03 lut 2012, 12:25

...
Nieprecyzyjnie się wysłowiłem - właśnie o to mi chodziło że nie trzeba jej nigdzie w systemie ustawiać - DAW sobie z niej skorzysta a windows nie musi

Windows niech sobie korzysta z integry - z niej i do niej wysłac sygnał to żaden problem

Problemy które wystepowały były zapewne związane z tym że w miedzyczasie korzystał z niej windows

Dokładnie.

ODPOWIEDZ