możesz jeszcze zresetować klawiaturę do ustawień fabrycznych
wciśnij i przytrzymaj EDIT - aż led będzie blinkać ;)
wciśnij reset a potem enter
musi zadziałać...
musi zadziałać...
...
jeśłi klawiatura nie wymaga aplikacji sterującej to co instalowałeś?
No właśnie. lawiatura jest plug and play - czyli wpinasz, system wykrywa ją i działa. Nie ma programu edycyjnego, sterowników dedykowanych i pochodne.
ponieważ to windows, ja bym spróbował usunąć sterowniki i odpalił na czysto. albo jeszcze wcześńiej sprawdziłbym w jakiejkowleik aplikacji bezpośrednio odczytującej midi, np. w jakimś FM8, ale uruchomionym jako standalone, a nie z poziomu DAW.
...
Tu jeszcze czeka mnie instalowanie wszystkiego. Jak tylko będę miał coś co działa stand alone wypróbuję sterownik.
...
musi zadziałać...
Niestety... Tak naprawdę nawet nie było co resetować. Walczę dalej
Co do limitu(chociaż nigdy nie zdarzyło mi się tego sprawdzic na zywo) to m-audio zrobiło nawet narzedzie do resetowania
Dokładnie o to chodzi. W obu przypadkach (powyższego i "kamerek") były obszerne artykuły w EiS, niestety nie pamiętam kiedy....
Pamiętam ten artykuł, ale też nie wiem który to był numer. Aczkolwiek mogę napisać co obecnie mam wpięte do portów:
Roland Quad Capture
ESI Keycontrol XT 49
Korg Nanokontrol 2
Steinberg key
Pozostały mi jeszcze porty USB3.0 x 2, oraz nieużywane 2.0 (jeszcze nie podpięte) na panelu bocznym. Jak dotrę do domu sprawdzę narzędzie M-audio i w końcu MIDI-OX`a.
......I słusznie, bo sporo już tego z MIDI USB masz na pokładzie
Myk z rejestrem - EiS 02/2006, z przeszkadzającą kamerką - EiS 05/2007...
Jest dokładnie tak, jak piszesz. Przy tym te problemy były już wielokrotnie poruszane na naszym forum. Niemniej jednak znów pewnie warto do nich wrócić:
- MIDI USB - jest, ale jakby go nie było (EiS 02/2006);
- Urządzenie audio USB - jest, ale jakby go nie było... (EiS 05/2007). ...
Dziękuję za artykuły! Postaram się rozpracować jakoś ten problem. Ale podejrzewam, że może chodzić o coś jeszcze innego.