Widzę że nie rozumiesz na czym polega problem Asusa - a problem jest taki że najpierw kupujemy płyte a potem myslimy nad pamięciami bo się może okazać że nie zadziałają jak nalezy - już to przerabiałem i TO Z TEGO - szkoda że nie pojąłeś.Inni producenci takich problemów nie mają a Asus wciąż się nie nauczył.
Co do wydajności - to że grafika wzięła 16 linii pci express nie oznacza że nic innego na tym nie pójdzie - gdyby tak było to taka grafika zabiłaby wszystkie dyski, kartę sieciową dźwiękową i revodrive nie mialby tam nawet racji bytu - ALE TAK NIE JEST - dlatego piszesz bzdury.
Specjalnie obciążyłem sobie własnie kartę graficzną (HD6850) odpaliłem duży projekt w DAW i do tego ściągałem jakiś plik z netu - transfer 3 mega na sekundę.Hd Tune jak zaczął skanować dysk to niestety dropy sie pojawiły ale to jest już specyfika ata/sata - wystarczy porysowana płyta żeby cały podsystem dyskowy leżał i kwiczał
i wiesz co?
wciąż miałem 4ms latencji bez jakichkolwiek dropów
To o czym piszesz to teoria która praktycznie nigdy nie wystąpi.
PONIEWAŻ NIKT W STUDIO NIE WYKORZYSTUJE KARTY GRAFICZNEJ Z PEŁNĄ PRZEPUSTOWOŚCIĄ PODCZAS PRACY - rozumiesz czy dalej będziesz brnął w ten bezsens?
a co do revo drive to on przeciez szybki nie jest a wykazuje się tylko w IOPS i 4 kilobajtowych danych - przy reszcie to jest to samo co zwykły dysk SSD
Masz jakies dane na ten temat to podaj linka bo ja nie znalazłem nawet słowa by ktoś narzekał na zwolnienia w czymkolwiek
Dobra nie ma co drążyć bo to nic nie wnosi i nie ma najmniejszego sensu wspominać o tym w przypadku audio (pomijam już kwestię że nie znajdziesz pewnie płyty bez mostka ze złączem x4)